Μαζί με την ανανέωση του Ibiza η SEAT αποκάλυψε και το ανανεωμένο Arona. Το SUV της ισπανικής φίρμας έχει αρκετές αλλαγές θέλοντας να μεγαλώσει το ποσοστό του ίσως στην πιο δύσκολη κατηγορία αυτοκινήτων όπως είναι τα SUV. Το ανανεωμένο μοντέλο ενσωματώνει την τεχνολογία LED στο βασικό εξοπλισμό αλλάζοντας τα στάνταρ. Οι ανανεωμένοι προφυλακτήρες, οι νέοι προβολείς ομίχλης, αλλά και η πίσω αεροτομή, μαζί με τον διαχύτη θέλουν να δώσουν μια άλλη όψη στο Arona.

Επιπλέον, το νέο λογότυπο της ισπανικής εταιρείας με τη διχρωμία ανανεώνει και αυτό την εμφάνιση του, ενώ υπάρχουν τα νέα ανάγλυφα χειρόγραφα γράμματα στο πίσω μέρος που προδίδουν για πιο μοντέλο πρόκειται. Οι νέες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17” και 18”, δίνουν και αυτές μια άλλη όψη σε ένα αυτοκίνητο που θέλει να προσελκύσει ακόμη περισσότερο τον υποψήφιο αγοραστή. Συνολικά υπάρχουν τέσσερα επίπεδα εξοπλισμού που είναι τα Reference, Style, Xperience, και FR, ενώ υπάρχουν 10 εξωτερικά χρώματα εκ των οποίων τα Dark Camouflage, Asphalt Blue και Sapphire Blue είναι καινούργια.

Στο εσωτερικό υπάρχει το νέο μαλακό ταμπλό και οι δύο ψηφιακές οθόνες, μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 10,2” και μια αφής μεγέθους 8,2 ή 9,2”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Το τελευταίο περιλαμβάνει το σύστημα Wireless Full Link, ενώ τα smartphone μπορούν να συνδεθούν με τα Android Auto και CarPlay. Επιπλέον, υπάρχει και το SEAT CONNECT που δημιουργεί μια νέα επαφή μεταξύ οδηγού, αυτοκινήτου και κινητού τηλεφώνου. Το δερμάτινο τιμόνι από Nappa ανεβάζει τον πήχη της πολυτέλειας, ενώ οι αεραγωγοί είναι φωτιζόμενοι.

Με το SEAT CONNECT οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν απομακρυσμένη πρόσβαση στα δεδομένα του οχήματός τους, όπως τα δεδομένα οδήγησης, τη θέση στάθμευσης, την κατάσταση του οχήματος συμπεριλαμβανομένων θυρών και φώτων, τη ρύθμιση ειδοποιήσεων ταχύτητας, την αντικλεπτική προστασία, το άνοιγμα και των κλείσιμο των θυρών και το κλείδωμα και ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου.

Μηχανικά το ανανεωμένο Arona διαθέτει τέσσερις διαφορετικούς κινητήρες, από τους οποίους ένας θα είναι με φυσικό αέριο, με τη μέγιστη ισχύ να κυμαίνεται από 90 έως 150 ίππους. Η βασική έκδοση αποτελείται από τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 95 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 17,8 κιλά. Επιπλέον, υπάρχει ο ίδιος κινητήρας με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 110 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 20,3 κιλά.

Για όσους δεν αρκούνται στα παραπάνω υπάρχει και EcoTSI κινητήρας χωρητικότητας 1,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 25,4 κιλά. Τέλος υπάρχει και η έκδοση CNG, με τον TGI κινητήρα χωρητικότητας 1 λίτρου, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 90 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 16,3 κιλά.

Φυσικά, όπως ήταν αναμενόμενο το Arona περιλαμβάνει νέα συστήματα ασφαλείας που είναι τα Travel Assist, Lane Assist, Side Assist, Traffic Sign Recognition, High Beam Assist και Park Assist. Το τελευταίο ουσιαστικά παρκάρει το αυτοκίνητο αυτόματα με τον οδηγό απλά να επιβλέπει.

Το ανανεωμένο SEAT Arona αναπτύχθηκε και δημιουργήθηκε 100% στο εργοστάσιο της SEAT στο Martorell της Βαρκελώνης, ενώ στο ίδιο εργοστάσιο θα γίνει και η παραγωγή του, κρατώντας αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά του. Το μόνο που μένει είναι να μάθουμε την τιμολογιακή πολιτική του.