Μετά την παρουσίαση του ανανεωμένου Polo από τη Volkswagen η γερμανική φίρμα παρουσίασε και το Polo GTI. Φυσικά, μιλάμε για την πιο γρήγορη εκδοχή του μοντέλου, που όμως υπόσχεται και μεγαλύτερη ασφάλεια. Όπως βλέπουμε οι αλλαγές εστιάζονται στους νέους προφυλακτήρες, αλλά και στα νέα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία περιλαμβάνονται και στους προβολείς ομίχλης. Προαιρετικά υπάρχουν και τα LED Matrix φωτιστικά σώματα.

Η οροφή είναι μαύρη όπως και τα καπάκια των καθρεπτών για να δημιουργείτε αντίθεση, ενώ πηγαίνοντας στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα LED φωτιστικά σώματα, η αεροτομή στο τελείωμα της οροφής και η διπλή απόληξη της εξάτμισης. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17” ή 18”. Παράλληλα, ο υποψήφιος αγοραστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 5 χρώματα που είναι τα Deep Black Pearl Effect, Smoke Grey Metallic, Kings Red Metallic, Pure White Uni και Reef Blue Metallic.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες μια για τον πίνακα οργάνων μεγέθους 10,2” και μια αφής μεγέθους 8” ή 9,2”, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Οι κόκκινες λεπτομέρειες δημιουργούν μια πολύ ωραία αντίθεση με το μαύρο, ενώ τα καθίσματα από ύφασμα και δέρμα, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά το ανανεωμένο Polo GTI τροφοδοτείται από τον TSI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 207 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 32,6 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 6,5”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 240 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7τάχυτο DSG αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται στους εμπρόσθιους τροχούς, ενώ υπάρχει και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό.

Το ανανεωμένο Polo GTI είναι σίγουρα δελεαστικό, όμως αν αναλογιστούμε πως το Polo, με τον TSI κινητήρα των 1.000 κ.εκ. και τους 110 ίππους κοστολογείται στη χώρα μας στα 23.900€, μπορεί να καταλάβει κανείς πως θα είναι πιο ακριβό. Αυτό όμως δε θα περιορίσει όσους θέλουν να το αποκτήσουν.