Η Mazda παρουσίασε το ανανεωμένο Mazda 2, το οποίο εκτός τις αλλαγές εσωτερικά και εξωτερικά, έχει υποστεί βελτίωση και στο Skyactiv G κινητήρα των 1.500 κ.εκ., όσον αφορά στην κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Το μικρό ιαπωνικό μοντέλο έχει επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, LED φωτιστικά σώματα, ενώ υπάρχουν και τα μαύρα καπάκια στους καθρέπτες. Οι νέες μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”, το κάνουν ακόμα πιο όμορφο.

Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα μαύρα καθίσματα με τις κόκκινες ραφές, καθώς και το δερμάτινα τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων. Η οθόνη αφής, με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαθέτει πλοηγό, ενώ στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται A/C, Cruise Control, Bluetooth, ασύρματη σύνδεση και το σύστημα Apple CarPlay. Επιπλέον, περιλαμβάνονται θερμαινόμενα καθίσματα, θερμαινόμενο τιμόνι, Reversing κάμερα και η έγχρωμη οθόνη head-up display.

Όπως ήταν αναμενόμενο πλέον το Mazda 2 δίνει και αυτό βάρος στην ασφάλεια των επιβατών, αλλά και των πεζών. Έτσι στα συστήματα ασφαλείας βρίσκουμε τα Advanced Smart City Brake Support με ανίχνευση πεζών, Lane Keep Assist, Traffic Sign Recognition και κάμερα 360°, με αισθητήρες στο μπροστινό μέρος.

Μηχανικά το ανανεωμένο ιαπωνικό μοντέλο διαθέτει τα ήπια υβριδικά συστήματα με τον κινητήρα βενζίνης Skyactiv-G των 1.500 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να είναι 75, 90 και 115 ίππους. Ο κινητήρας με τους 90 ίππους έχει βελτιώσει την κατανάλωση καυσίμου κατά 6,8%, ενώ οι εκπομπές ρύπων μειώθηκαν από 120 σε 107 γρ/χλμ. Για να γίνει αυτό δημιουργήθηκε η νέα τεχνολογία “Diagonal Vortex Combustion”, που ενισχύει τη σχέση συμπίεσης του μοτέρ (από 14:1 σε 15:1).

Ο e-Skyactiv G κινητήρας των 1.500 κ.εκ. αποδίδει μέγιστη ισχύ 115 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 15,3 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 9,1”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 200 χλμ/ώρα. Η κατανάλωση με βάση τον κατασκευαστή είναι μόλις 4,4 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 105 γρ/χλμ.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το ανανεωμένο Mazda 2, με τους Ιάπωνες να ελπίζουν πως θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερο κοινό για ανέβουν οι πωλήσεις του στην κατηγορία του. Όπως όλα δείχνουν τα ήπια υβριδικά συστήματα αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο και στην ελληνική αγορά.