Η Ford στην κατηγορία των επαγγελματικών μοντέλων έχει να μας παρουσιάσει το F-150. Το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει να αποδείξει σε κανέναν τίποτα, αφού κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 1948 έχοντας περάσει 13 ολόκληρες γενιές. Το ανανεωμένο μοντέλο φέρνει αλλαγές εξωτερικά, εσωτερικά, αλλά και στους κινητήρες. Η κατασκευή του είναι εξ ολοκλήρου από κράμα αλουμινίου, με τις εξωτερικές αλλαγές να εστιάζονται στη μάσκα, στους προφυλακτήρες, στο καπό, στα φτερά, στα LED φωτιστικά σώματα και στις νέες ζάντες αλουμινίου.

Η μάσκα μπροστά έχει τη δυνατότητα να επιλεχθεί ανάμεσα σε 11 διαφορετικούς σχεδιασμούς, ενώ μπορεί να είναι ενεργή διαθέτοντας στοιχεία που ανοιγοκλείνουν. Μπαίνοντας στο εσωτερικό βλέπει κανείς ένα αυτοκίνητο που δε ζηλεύει σε τίποτα τα συμβατικά που κυκλοφορούν. Ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός με την οθόνη μεγέθους 8”, ενώ στις πιο πλούσιες εκδόσεις είναι 12,3”. Επιπλέον, υπάρχει το νέο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια, ο νέος επιλογέας ταχυτήτων, οι νέοι αεραγωγοί, ενώ αλλαγμένοι είναι και οι διακόπτες του συστήματος κλιματισμού.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC 4 προσφέρεται με την οθόνη αφής μεγέθους 8”, ενώ και αυτή στις πιο πλούσιες εκδόσεις είναι μεγαλύτερη φτάνοντας τις 12”. Το SYNC 4 περιλαμβάνει τα συστήματα Apple CarPlay, Android Auto, SYNC AppLink, Waze και Ford+ Alexa. Επιπλέον, υπάρχει και το ηχοσυστήματα της Bang & Olufsen, με τα 8 ηχεία στις απλές εκδόσεις και τα 18 ηχεία στις πιο πλούσιες.

Μηχανικά το ανανεωμένο F-150 διαθέτει τέσσερις κινητήρες βενζίνης. Ο πρώτος είναι ο V6 χωρητικότητας 3,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 290 ίππους. Ο δεύτερος είναι ο V6 χωρητικότητας 2,7 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 325 ίππους. Ο τρίτος είναι ο V6 EcoBoost χωρητικότητας 3,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 375 ίππους, ενώ ο πιο ισχυρός όλων είναι ο V8 χωρητικότητας 5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 395 ίππους.

Εκτός όμως από τα ισχυρά σύνολα βενζίνης θα υπάρχει και μια υβριδική έκδοση με την ονομασία PowerBoost, η οποία διαθέτει το V6 κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη συνδυαστική ισχύ να φτάνει τους 420 ίππους. Από πλευράς πετρελαίου υπάρχει ο V6 PowerStroke κινητήρας χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 250 ίππους.

Στα συστήματα ασφαλείας το ανανεωμένο F-150 περιλαμβάνει το Ford Co-Pilot360 2.0 που διαθέτει Pre-Collision Assist, Automatic Emergency Braking, Pedestrian Detection, κάμερα οπισθοπορείας με δυναμική υποβοήθηση, αυτόματη ενεργοποίηση μεγάλης σκάλας και Active Drive Assist. Επιπλέον, περιλαμβάνει και μια γεννήτρια που παρέχει ρεύμα από 2 έως 7,2 kW, ενώ στην πίσω πόρτα υπάρχουν θέσεις για κινητό τηλέφωνο, μολύβια και για μπουκάλι ή ποτήρι.

Σίγουρα, το ανανεωμένο Ford F-150 είναι ένα πολύ δυνατό επαγγελματικό μοντέλο, που προφανώς δε θα διστάσει να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κακοτράχαλη διαδρομή. Το μόνο αρνητικό του ίσως να είναι οι τιμές, αλλά όταν έχεις ένα πολύ δυνατό μηχανικό σύνολο και απόλυτη ασφάλεια, τότε ίσως να το παραβλέψεις.