Ποιος είπε ότι τα αυτοκίνητα προηγούμενης γενιάς δεν έχουν ψυχή ή δε μπορούν να βελτιωθούν; Αυτό έκανε ο βελτιωτικός οίκος αυτοκινήτων JMS, ο οποίος μπορεί να μην έβαλε χέρι στο μηχανικό κομμάτι, αλλά η εμφάνιση δέχθηκε μερικές σημαντικές αλλαγές. Το Ford Focus RS της δεύτερης γενιάς μπορεί να έχει ήδη 11 χρόνια στην πλάτη του, αλλά δεν παύει να είναι ένα από τα καλύτερα σπορ μοντέλα που κυκλοφορούν.

Ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων άλλαξε τα αμορτισέρ βελτιώνοντας τις αναρτήσεις, χρησιμοποιώντας τα Coilover, τα οποία μειώνουν την απόσταση από το έδαφος κατά 45 χιλιοστά μπροστά και κατά 35 χιλιοστά πίσω. Επιπλέον, υπάρχουν και οι νέες μαύρες ζάντες αλουμινίου μεγέθους 19”, με διαστάσεις ελαστικών 235/35. Φυσικά, υπάρχει η μεγάλη μαύρη αεροτομή στο πίσω μέρος, ο διαχύτης και η διπλή απόληξη της εξάτμισης.

Μηχανικά όπως αναφέραμε δεν υπάρχει καμία βελτίωση, αφού παραμένει ο Turbo κινητήρας χωρητικότητας 2,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 305 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 44,8 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 5,9”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 263 χλμ/ώρα. Η μόνη παρέμβαση των Γερμανών στο αμερικάνικο μοντέλο ήταν οι αλλαγές στις σωληνώσεις που έγιναν από σιλικόνη χωρίς όμως να είναι κάτι σημαντικό.

Το να έχει κάποιος στα χέρια του το συγκεκριμένο Ford Focus RS είναι κάτι διαφορετικό, αφού μπορεί μηχανικά να μην έχει αλλάξει, αλλά η αίγλη και η δύναμη που έχει το κάνουν πάντα να καταφέρνει να μην περνάει απαρατήρητο. Εμείς πάντως θα το θέλαμε. Εσείς;