Το αγωνιστικό Nissan Z

ByXenofwntas

30/04/2022 , ,

Το Nissan Z θα χρησιμοποιηθεί στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Fuji στην Ιαπωνία και η Nismo όπως ήταν αναμενόμενο το έφτιαξε όπως χρειάζεται. Ο αγώνας θα γίνει στις 4 και 5 Ιουνίου και εκεί θα υπάρξουν δύο αγωνιστικά αυτοκίνητα Nissan Z, τα οποία θα λάβουν μέρος στην κατηγορία ST-Q.

Τα δύο αγωνιστικά μοντέλα θα βρεθούν το ένα με τα χρώματα της Nismo και το άλλο με αυτά της της Max Racing. Όπως ήταν φυσικό αφαιρέθηκε οτιδήποτε περιττό, ενώ υπάρχει το νέο αεροδυναμικό bodykit, το νέο καπό με τους αεραγωγούς, τα roll cage, τα φρένα της Brembo, η πίσω αεροτομή και οι ζάντες αλουμινίου της Rays.

Όπως γνωρίζουμε το Nissan Z τροφοδοτείται από το V6 κινητήρα χωρητικότητας 3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 400 ίππους. Στην αγωνιστική έκδοση όμως δεν αποκλείεται να το δούμε με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 650 ίππους, χωρίς όμως να επιβεβαιώνεται επίσημα.

Μπορεί να μη γνωρίζουμε τα χαρακτηριστικά του κινητήρα που θα τρέξει, όμως το Nissan Z είναι ένα νέο μοντέλο που θα βρεθεί μπροστά σε μια δύσκολη πρόκληση. Το αν θα τα καταφέρει ή όχι θα το δούμε από τα αποτελέσματα. Άλλωστε ένας τέτοιος αγώνας είναι πάντα τρομερά ανταγωνιστικός.