Το αγωνιστικό Leon

Το αγωνιστικό Leon

Η SEAT παρουσίασε το αγωνιστικό Leon που θα χρησιμοποιήσει στο Πρωτάθλημα TCR και δεν είναι άλλο από γνωστό μας Leon Cupra, απλά με κάποιες αλλαγές. Το SEAT Leon CUP RACER όπως ονομάστηκε μεταμορφώθηκε για τις ανάγκες των αγώνων. Πιο χαμηλό με φουσκωμένα φτερά και με μεγάλη πίσω αεροτομή, άλλαξε η εξωτερική εμφάνιση, ενώ κάτω από το καπό βρίσκεται ο γνωστός TSI κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να έχει αυξηθεί φτάνοντας τους 330 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή είναι 40,7 κιλά.

Επιπλέον, το SEAT Leon CUP RACER διαθέτει DSG κιβώτιο και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό στον εμπρόσθιο άξονα. Εκτός όλων των παραπάνω έχει βελτιωθεί η αεροδυναμική πίεση, χάρη στο νέο αεροδυναμικό πακέτο, δίνοντας μεγαλύτερη ταχύτητα στις ευθείες, όσο και στις στροφές. Το πακέτο ψύξης και το επανασχεδιασμένο σύστημα εξάτμισης προσφέρουν καλύτερη απόδοση, ενώ τα νέα αμορτισέρ μπορούν να ρυθμιστούν σε δύο κατευθύνσεις, επιτρέποντας στον οδηγό να κάνει τις ρυθμίσεις που προτιμά. Το αγωνιστικό Leon θα συμμετάσχει στους 7 αγώνες του Πρωταθλήματος, ενώ θα αγωνιστεί και σε αγώνες αντοχής μέσα στο έτος.

Το SEAT Leon CUP RACER διατίθεται προς αγορά σε δύο εκδόσεις. Η βασική κοστίζει 85.000€, ενώ αυτή με το σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων ανεβαίνει στα 110.000€. Όποιος ήδη σκέφτεται την αγορά του θα πρέπει εκτός των χρήματα να επικοινωνήσει με τη SEAT στην Ισπανία, αφού μόνο από εκεί θα μπορεί να αγοραστεί το Leon CUP RACER. Εσείς τι λέτε; Το αξίζει;