Ο εικονικός κόσμος ενός παιχνιδιού μπορεί να σε ταξιδέψει παντού χωρίς όρια. Αυτό κάνει για μια ακόμη φορά ο γνωστός εξομοιωτής της Sony το γνωστό σε όλους μας Gran Turismo. Το νέο μοντέλο που θα εισέλθει στο παιχνίδι, θα είναι μεν αυτοκίνητο όπως όλα, όμως θα διαφέρει από τα υπόλοιπα. Ο λόγος είναι απλός. Ο κινητήρας ουσιαστικά είναι αεροπλάνου και όχι αυτοκινήτου. Πρόκειται για το 2035 SRT Tomahawk Vision Gran Turismo, το οποίο ανήκει στη Fiat – Chrysler και ίσως να είναι το ταχύτερο μέσα στο παιχνίδι.

srt tomahawk vision gran turismo 2Η κατασκευή του είναι εξολοκλήρου από ανθρακονήματα, ενώ διαθέτει εννέα ενεργά αεροδυναμικά πάνελ, τα οποία το βοηθούν τόσο στην πέδηση, όσο και στην επιτάχυνση. Τα LED φωτιστικά σώματα και η τετραπλή εξάτμιση μαζί με τον πίσω διαχύτη κάνουν το νέο μοντέλο να ξεχωρίζει. Το βάρος του οχήματος κυμαίνεται από 918 έως 2.000 κιλά ανάλογα την έκδοση, ενώ επιπλέον υπάρχει και το σύστημα του ενεργού έλεγχου κάμπερ, το οποίο βελτιστοποιεί την γεωμετρία της ανάρτησης. Οι ζάντες αλουμινίου 21” εμπρός και 23” με διαστάσεις ελαστικών 325/25 και 425/20 δίνουν μια διαφορετική όψη στην επιθετική εμφάνιση.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο θηριώδης V10 κινητήρας χωρητικότητας 7 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 2.168 ίππους, ενώ υπάρχει και ένας ακόμα υβριδικός κινητήρας του οποίου η απόδοση είναι 422 ίππους, φτάνοντας συνολικά τους 2.590 ίππους. Η τελική ταχύτητα σύμφωνα με τον κατασκευαστή είναι 643 χλμ/ώρα, χωρίς όμως να έχει αποκαλυφθεί το 0 – 100, το οποίο όπως είπαν οι μηχανικοί του 2035 SRT Tomahawk Vision Gran Turismo θα το διαπιστώσετε μέσα στο ίδιο το παιχνίδι.