Όταν η Porsche παρουσίασε την ιδέα της Mission E στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 2015, υποσχέθηκε ότι το πλήρες ηλεκτρικό μοντέλο και κύριος ανταγωνιστής του Tesla S θα είναι διαθέσιμη μέσα σε λίγα χρόνια. Τελικά από όσο φαίνεται ο λόγος της τηρήθηκε και το σχέδιο παίρνει σάρκα και οστά.

Έτσι σύμφωνα με τους Γερμανούς το νέο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι στην παραγωγή το 2019. Το μοντέλο θα διαθέτει τρεις διαφορετικές εκδόσεις, ενώ θα είναι τετρακίνητο. Σύμφωνα με τα στοιχεία θα υπάρχουν τρεις εκδόσεις με ηλεκτροκινητήρες που θα αποδίδουν 402 ίππους στη βασική έκδοση, 536 στη μεσαία και 670 ίππους στην πιο ισχυρή. Το 0 – 100 θα επιτυγχάνεται σε μόλις 3,5”, ενώ με μια πλήρη φόρτιση το αυτοκίνητο θα μπορεί να διανύσει έως και 500 χιλιόμετρα.

Η βασική έκδοση αναμένεται να κοστολογηθεί γύρω στα 65.000€, ενώ για τις άλλες πιο ισχυρές εκδόσεις η τιμή θα ανεβαίνει. Φυσικά, αν η Tesla ακολουθήσει τους μεγάλους στόχους της μέχρι το 2019, μπορεί να κυκλοφορήσει ένα νέο πολύ αναβαθμισμένο μοντέλο S. Αν μέσα σε αυτά βάλουμε και τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της BMW και της Mercedes – Benz, τότε θα δούμε ότι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche θα έχει να ανταγωνιστεί υψηλού επιπέδου αυτοκίνητα. Εσείς τι λέτε; Θα τα καταφέρει;