Τέλος το GT-R από την Ευρώπη

Το Nissan GT-R είναι ένα από τα μοντέλα που πολλοί θα ήθελαν, αλλά λίγοι είναι αυτοί που το αποκτούν. Δυστυχώς τα νέα που έρχονται για το συγκεκριμένο μοντέλο είναι δυσάρεστα, αφού όπως ανακοίνωσαν οι Ιάπωνες, το GT-R θα σταματήσει στην Ευρώπη, λόγω των νέων νόμων σχετικά με τον θόρυβο των αυτοκινήτων.

Ο νέος νόμος που έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιουλίου του 2021 αναγκάζει την ιαπωνική εταιρεία να σταματήσει την παραγωγή και ταυτόχρονα την πώληση του GT-R στις ευρωπαϊκές αγορές. Για όσους δε θυμούνται αυτό έγινε ξανά στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 1995, όπου και πάλι είχαν γίνει προσπάθειες για να μειωθεί ο θόρυβος των αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για την αποχώρηση του GT-R από την Ευρώπη και το ότι το νέο Z δεν είναι στα σχέδια των Ιαπώνων για τη Γηραιά Ήπειρο, τα Sports Car της Nissan φαίνεται πως θα χαράξουν νέους δρόμους, αλλάζοντας τα δεδομένα. Αν αναλογιστούμε πως η ηλεκτροκίνηση κερδίζει συνεχώς έδαφος, ίσως να μην ξαναδούμε τέτοιου είδους μοντέλα με θερμικό κινητήρα.