Η τρίτη γενιά του Renault Megane Sport θα σταματήσει την παραγωγή του όπως ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία. Με παραγωγή πάνω από 30.000 κομμάτια το sport αυτοκίνητο της Renault θα μείνει στην ιστορία. Το τελευταίο Renault Megane Sport 275 κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Palencia στην Ισπανία και θα παραδοθεί στο νέο ιδιοκτήτη του στη Μεγάλη Βρετανία.

renault megane sport 275 Cup-S 2Το πιο εμπορικό μοντέλο της σειράς ήταν το Renault Megane Sport 275 Cup – S, με το κίτρινο χρώμα να το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό. Οι ζάντες αλουμινίου της Speedline μεγέθους 19”, με τα ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 και τις ρυθμιζόμενες αναρτήσεις κάνουν τον οδηγό να το απολαμβάνει ακόμη περισσότερο. Φυσικά, τα καθίσματα της Recaro, το δέρμα με Alcantara στο τιμόνι και τον επιλογέα ταχυτήτων, μαζί με τη μεγάλη οθόνη αφής προσφέρουν το τέλειο εσωτερικό.

Όπως είναι γνωστό κάτω από το καπό κρύβεται ο κινητήρας χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 275 ίππους. Το 0 – 100 επιτυγχάνεται σε 6”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 255 χλμ/ώρα. Μπορεί να ξεκίνησε το 2009 με 250 ίππους και αν εξελίχθηκε το 2012 ανεβαίνοντας τους 265 ίππους, όμως το τελευταίο μοντέλο από το 2015 διαθέτει 275 ίππους, κάνοντας την οδήγηση απόλαυση ακόμα και μέσα στην πόλη. Πλέον όσοι το ορέγονται μπορούν να το αγοράσουν μόνο σε μεταχειρισμένο.