Τέλος για το Volkswagen up!

ByXenofwntas

17/10/2023 ,

Τον περασμένο Μάρτιο η Volkswagen είχε ανακοινώσει πως θα ολοκληρώσει την παραγωγή του up! GTI. Τώρα σειρά παίρνει το up!, το οποίο θα μπει και αυτό στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Το up! εμφανίστηκε στην αγορά αυτοκινήτου το 2011 και από τότε έγραψε μια πορεία που κανείς δεν περίμενε. Το μικρότερο μοντέλο της Volkswagen έπιασε γρήγορα το στόχο του και έγινε ταχύτατα ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της κατηγορίας του.

Το up! κυκλοφόρησε με κινητήρες 1.000 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να είναι αρχικά στους 60 ίππους και αργότερα στους 75. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν οι Turbo κινητήρες και αυτοί 1.000 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να είναι 90 και 100 ίππους. Η γκάμα ολοκληρώθηκε με τον Turbo κινητήρα των 1.000 κ.εκ., με τους 115 ίππους που τροφοδοτούσε το up! GTI.

Οι πληροφορίες θέλουν το τελευταίο Volkswagen up! να έχει βγει ήδη από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της γερμανικής φίρμας που βρίσκεται στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας. Το τέλος του up! φαίνεται πως ήταν προδιαγεγραμμένο, αφού το Group της Volkswagen νωρίτερα είχε ολοκληρώσει και αποσύρει από την παραγωγή τα Skoda Citigo και Seat Mii. Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής του up! το μικρότερο μοντέλο της Volkswagen γίνεται το Polo.