Τέλος για το Opel Insignia

ByXenofwntas

22/07/2022 ,

Πριν από περίπου δύο μήνες η Vauxhall ανακοίνωσε πως τελειώνει το Insignia και όπως ήταν αναμενόμενο το ίδιο ανακοινώθηκε από τη μαμά Opel. Αν και οι Γερμανοί το είχαν στο πλάνο τους έως 2024, όπως όλα δείχνουν η ζωή του Insignia αναμένεται η παραγωγή να σταματήσει νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα μόλις ολοκληρωθούν όλες οι ζητήσεις που υπάρχουν μέχρι στιγμής.

Το Insignia μετράει μόλις δύο γενιές, αφού έκανε την εμφάνιση του το 2008. Φυσικά, μαζί του ήρθε και η έκδοση OPC που ήταν ότι πιο δυνατό είχε να παρουσιάσει το συγκεκριμένο μοντέλο. Το Ιούνιο του 2013 ήρθε το facelift, για να ακολουθήσει το 2017 η δεύτερη γενιά, η οποία κυκλοφορεί μέχρι και σήμερα, χωρίς όμως να ακολουθεί η έκδοση OPC, αφού υπήρξε η έκδοση GSi.

Όπως γνωρίζουμε στα σχέδια των Γερμανών δεν ήταν η αντικατάσταση του με νέο μοντέλο, αφού η ηλεκτρική γενιά του Astra, άλλαξε τη ζήτηση, με αποτέλεσμα το Insignia να μην αποτελεί το ενδιαφέρον του υποψήφιου αγοραστικού κοινού. Τέλος, οι πληροφορίες λένε πως τη θέση του θα πάρει ένα νέο SUV.