Η Aston Martin αποκάλυψε μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Twitter, ότι η παραγωγή των τελευταίων κομματιών της DB9 ολοκληρώθηκαν, αφού η παραγωγή της ύστερα από 13 χρόνια ζωής θα σταματήσει. Η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει την κατασκευή 9 αυτοκινήτων, τα οποία ήδη είναι έτοιμα να παραδοθούν στους κατόχους τους.

aston martin db9 2Η DB9 παρουσιάστηκε στο κοινό το 2003 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και ήταν ο προάγγελος για τη νέα εποχή της βρετανικής φίρμας. Ο σχεδιασμός έγινε από τον Henrik Fisker, ενώ μετά την παρουσίαση του μπήκε αμέσως στην παραγωγή στο εργοστάσιο του Gaydon, στην Αγγλία. Η DB9 συνέχισε κανονικά να αναβαθμίζεται με αποκορύφωμα την περσινή DB9 GT.

Μπορεί να μην έγινε ποτέ αυτοκίνητο του James Bond, όμως την έμπνευση την είχε πάρει από εκεί. Όπως γνωρίζουμε τώρα η βρετανική φίρμα θα συνεχίσει με τη DB11, ένα τελείως νέο μοντέλο ακόμα και στον κινητήρα. Φυσικά, εμείς ευχόμαστε η DB11 να διαδεχθεί επάξια την ιστορία της DB9, αφού είναι ένα από τα σύμβολα της Aston Martin.