Η πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας 2023 ολοκληρώθηκε στις 28/2, με όσους δεν πλήρωσαν να αναγκάζονται να καταβάλλουν το διπλασιασμό τους. Κάποιοι βέβαια επέλεξαν και φέτος την ακινησία του οχήματος τους, με σκοπό να το ξανακινήσουν κάποια στιγμή αργότερα μέσα στο έτος που διανύουμε. Όπως ανακοινώθηκε από την εγκύκλιο που κατατέθηκε στη Βουλή από τις 3 Απριλίου όποιος θέλει μπορεί να καταβάλλει τα Τέλη Κυκλοφορίας 2023 με το μήνα αναλογικά.

Αυτό σημαίνει πως όποιος επιθυμεί να επανακυκλοφορήσει το αυτοκίνητό του για ένα μήνα θα πληρώσει το 1/12 των τελών, για δύο μήνες τα 2/12, για τρεις μήνες τα 3/12 και ούτε καθεξής. Για όσους δε γνωρίζουν διευκρινίζεται ότι για το διάστημα άρσης ακινησίας μικρότερο του ενός μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται 1/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Τέλος, για παράδειγμα αν ένας ιδιοκτήτης ΙΧ με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 360€ επιθυμεί να άρει την ακινησία του οχήματος του για χρονικό διάστημα τριών μηνών, τότε το ποσό που καλείται να πληρώσει θα είναι 90€. Αν το θέλει για τέσσερις μήνες θα πληρώσει 120€, ενώ για 6 μήνες 180€.