Τα χαρακτηριστικά του GT86 CS – R3

Τα χαρακτηριστικά του GT86 CS – R3

Τον περασμένο Οκτώβριο είχε παρουσιαστεί η είδηση (http://www.onlydriving.gr/toyota-gt86) πως η Toyota ετοίμαζε το νέο αγωνιστικό της μοντέλο για τα Rally. Τώρα το GT86 CS – R3 είναι έτοιμο να βρεθεί για τα καλά στους αγώνες, με τους Ιάπωνες να δίνουν στη δημοσιότητα τα χαρακτηριστικά του. Η Toyota Motorsport έχει ολοκληρώσει όλο το πακέτο δοκιμών και όπως ανέφεραν οι μηχανικοί είναι έτοιμο για να τρέξει επίσημα σε αγώνες.

toyota gt86 cs-r3 2Κάτω από το καπό κρύβεται ο δίλιτρος boxer κινητήρας, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 235 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 23,4 κιλά. Ο κινητήρας συνεργάζεται με το 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο, ενώ η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς. Τα φρένα αποτελούνται από δίσκους 300 χιλιοστών εμπρός και 295 πίσω, ενώ το αμάξωμα συμπληρώνεται με τις ζάντες μεγέθους 15” για χωμάτινες διαδρομές και 17” για ασφάλτινες διαδρομές.

Εκτός όμως από τον κινητήρα υπάρχει και κιτ βελτίωσης, το οποίο περιλαμβάνει ένα GT86 κέλυφος για το αμάξωμα, συστήματα μετάδοσης κίνησης και όλα τα μηχανικά εξαρτήματα που απαιτούνται για την κατασκευή του αυτοκινήτου. Τέλος η πιστοποίηση της FIA αναμένεται να δοθεί τον Ιούλιο, όπου και αναμένεται επίσημα η συμμετοχή του σε αγώνες Rally. Όσοι ενδιαφέρεστε η Toyota ανακοίνωσε πως η τιμή θα είναι περίπου στα 95.000€ για όσους το παραγγείλουν μέχρι τις 24/04/2015, αφού μέχρι τότε θα ισχύει πολιτική έκπτωσης 5.000€. Μετά την προσφορά η τελική τιμή θα είναι περίπου 100.000€ ίσως και κάτι παραπάνω.