Η Audi θέλοντας να τονώσει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού ανακοίνωσε τις νέες ισχυρές εκδόσεις των RS 6 Avant και RS 7 Sportback. Ουσιαστικά πρόκειται για την έκδοση Performance, η οποία θα είναι και η ταχύτερη για τα δύο μοντέλα. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν τις νέες πιο ελαφριές κατά 20 κιλά ζάντες αλουμινίου μεγέθους 21”, με το συνολικό βάρος να φτάνει τα 2.090 κιλά για το RS 6 Avant Performance και τα 2.065 κιλά για το RS 7 Sportback Performance. Παράλληλα για όσους θέλουν υπάρχουν προαιρετικά οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 22”.

Τα δύο νέα μοντέλα διαθέτουν και δύο νέα ματ χρώματα που είναι τα Ascari Blue και Dew Silver, με το πρώτο να υπάρχει και σε μεταλλικό χρώμα. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν οι μπλε ή κόκκινες ραφές στα καθίσματα, καθώς και οι μπλε ζώνες ασφαλείας. Επιπλέον, υπάρχουν τα 6 προφίλ οδήγησης, όπου μεταξύ αυτών βρίσκονται και τα RS1 και RS2. Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι με τα χειριστήρια και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά και τα δύο μοντέλα τροφοδοτούνται από τον TFSI Bi-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 630 ίππους και τη μέγιστη ροπή να φτάνει τα 86,6 κιλά. Από αυτό καταλαβαίνει κανείς, πως η Performance έκδοση αυξάνει την ισχύ κατά 30 ίππους και τη ροπή κατά 5 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,4”, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 280 χλμ/ώρα. Επιπλέον, στην έκδοση Dynamic Plus η τελική ταχύτητα ανεβαίνει στα 305 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς.

Για όσους ενδιαφέρονται θα πρέπει να γνωρίζουν πως τα RS 6 Avant Performance και RS 7 Sportback Performance θα είναι διαθέσιμα στις αντιπροσωπείες στο τέλος Δεκεμβρίου. Όσο για την τιμή; Στη γερμανική αγορά θα ξεκινούν από 135.000€, ενώ στη χώρα μας αναμένεται να είναι ακριβότερα. Όπως και να έχει πάντως, όποιο από τα δύο και να επιλέξει κάποιος είναι σίγουρο πως θα το απολαύσει και με το παραπάνω.