Λίγες ημέρες πριν το πρώτο επίσημο Grand Prix της φετινής χρονιάς για τη Formula 1 που θα γίνει στο Bahrain, παρουσιάστηκαν τα δύο Safety Car που θα δούμε στις πίστες. Mercedes και Aston Martin θα μοιραστούν φέτος την ασφάλεια των GP. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του αγωνίσματος, αφού πάντα ο προμηθευτής του Safety Car ήταν ένας.

Εκτός όμως από την Aston Martin θα υπάρξει μια ακόμη αλλαγή. Το SC της Mercedes πλέον θα αφήσει το ασημί χρώμα πίσω του και θα γίνει κόκκινο. Επιπλέον, η Aston Martin θα διαθέσει και ιατρικά αυτοκίνητα δείχνοντας πως θα μοιραστεί τα πάντα σπάζοντας τη γερμανική κυριαρχία που επικρατούσε εδώ και χρόνια. Η επιστροφή της Aston Martin στην πίστα θα γίνει με τη Vantage που είναι το SC, αλλά και τη DBX, το οποίο θα μεταφέρει το ιατρικό team.

Η αρχή για τη βρετανική φίρμα θα γίνει από το Bahrain στις 26 Μαρτίου, όπου και τα δύο αυτοκίνητα της θα βρεθούν στην πίστα. Για όσους δε θυμούνται η Vantage τροφοδοτείται από το V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε μόλις 3,5”. Βέβαια το αυτοκίνητο έχει δεχτεί τροποποιήσεις τόσο στην αεροδυναμική, όσο και στην ανάρτηση για να βρεθεί εντός πίστας. Αντίθετα το ιατρικό DBX διαθέτει τον ίδιο κινητήρα, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 4,5”, ενώ διαθέτει απινιδωτή, πυροσβεστήρες και ένα ιατρικό kit για να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Από την άλλη πλευρά η Mercedes προσφέρει αυτοκίνητα ασφαλείας στην Formula 1 από το 1996. Αυτή τη σεζόν όμως θα έχουμε μια μεγάλη αλλαγή που θα είναι στα χρώματα. Η AMG GT R και η C 63 S Estate Medical Car θα είναι βαμμένες κόκκινες αλλάζοντας τα δεδομένα. Ο Bernd Maylander θα είναι αυτός που θα βρεθεί πίσω από το τιμόνι, όπως κάνει εδώ και χρόνια. Τέλος, η AMG GT R τροφοδοτείται από τον κινητήρα V8 Bi-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4 λίτρων, με το 0-100 να επιτυγχάνεται σε 3,6”, ενώ η C 63 S Estate Medical Car διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θέλει η FIA για να παράσχει την ιατρική βοήθεια όπου χρειαστεί στην πίστα. Εμείς απλά θα ευχηθούμε να είναι αχρείαστα και τα δύο αυτοκίνητα.