Τα αποτελέσματα της 2ης Ανάβασης Ιωαννίνων 2024

Θέαμα και συγκινήσεις προσέφερε η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων 2024, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου στη γρήγορη και τεχνική διαδρομή των Λιγκιάδων από το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ιωαννίνων ΕΛ.ΕΤ.Α. Πλήθος φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκε στις πλαγιές του Μιτσικελίου, απολαμβάνοντας δυνατές μάχες σε όλες τις κατηγορίες, αλλά και τη μαγευτική θέα στη λίμνη Παμβώτιδα, την πόλη των Ιωαννίνων και το Νησί από το “μπαλκόνι” του μαρτυρικού χωριού.

Μετά τα δοκιμαστικά του Σαββάτου της 2ης Ανάβασης Ιωαννίνων 2024, που φέτος προσμετρά στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος και ήταν ο πρώτος του αγώνας, το πρωί της Κυριακής εκκίνησαν 22 αυτοκίνητα, με 19 εξ αυτών να καταφέρνουν να τερματίσουν. Ταχύτερος ήταν ο Βαγγέλης Τσιούρης, ο οποίος, μία μόλις εβδομάδα μετά την επικράτησή του στην Ομάδα Ε έως 2 Λίτρα στη Ριτσώνα, οδήγησε στα όρια το Renault Clio 2, τερματίζοντας με συνολικό χρόνο 04:23.34. Στο πρώτο σκέλος ο χρόνος του ήταν 02:12.06 και στο δεύτερο σκέλος βελτίωσε την επίδοσή του, ολοκληρώνοντας τη διαδρομή των 4 χιλιομέτρων σε χρόνο 02:11.28.

Στην άτυπη γενική κατάταξη δεύτερος ήταν ο Αντώνης Αντωνίου με Mitsubishi Lancer ΙX και τρίτος ο Βασίλης Κανδηλιώτης με το ερυθρόλευκο Mitsubishi Lancer Evo VI, οριακά μπροστά από τον Χρήστο Αυγερόπουλο με Citroen Saxo. Ειδικότερα, στην Κατηγορία 4 στο βάθρο των νικητών ανέβηκαν δύο οδηγοί της ΕΛΕΤΑ, με τον Γιώργο Μπαζιαλέκο με Peugeot 106 να είναι ο ταχύτερος με χρόνο 04:58.86 και τον Κωνσταντίνο Τασούλα, επίσης με Peugeot 106, να κατατάσσεται τρίτος με χρόνο 05:05.48. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Άγγελος Μπατσίλας με Suzuki Swift με χρόνο 05:04.81. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Γιώργος Μπάης, επίσης αθλητής της ΕΛΕΤΑ, που αντιμετώπισε πολλά προβλήματα.

Στην Κατηγορία 3 κυριάρχησε ο Χρήστος Αυγερόπουλος από την ΑΛΜΑ Αιγίου με Citroen Saxo, ο οποίος “έγραψε” χρόνο 04:30.34, κινούμενος γρήγορα καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου. Δεύτερος στην κατηγορία ο Μιχαήλ-Χρήστος Παρασκευάς από την ΟΜΑΘ με Suzuki Swift και τρίτος ο Σωτήρης Λαμπόγλου του ΑΟΘ με Peugeot 106. Στην τέταρτη θέση κατετάγη ο Απόστολος Προδρομίδης από το Action Club Έβρου με Peugeot 106 και στην 5η ο Θανάσης Ζήσης της ΕΛΕΤΑ με το πορτοκαλί Toyota Corolla.

Στην Κατηγορία 2 απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο Βαγγέλης Τσιούρης με το ασημί Renault Clio 2, ο οποίος από τα δοκιμαστικά είχε δείξει τις διαθέσεις του. Στον οδηγό της ΕΛΕΤΑ, μάλιστα, δόθηκε για τον ταχύτερο χρόνο του και η σημαία του σωματείου, υπογεγραμμένη και σφραγισμένη από τον πρόεδρο της ΕΛΕΤΑ Χρήστο Σαρηγιαννίδη. Δεύτερος κατετάγη ο Γιώργος Παρασκευαΐδης από την Α.Λ. Πτολεμαΐδας με Peugeot 306 και τρίτος ο Αλέξανδρος Γκουρογιάννης της ΕΛΕΤΑ με Honda Civic.

Όμορφη μάχη είχαν τρεις οδηγοί της ΕΛΕΤΑ στην Κατηγορία 1, με τον Αντώνη Αντωνίου να οδηγεί το  Mitsubishi Lancer ΙX ταχύτερα και στα δύο σκέλη και να καταλαμβάνει την πρώτη θέση με χρόνο 04:25.79. Στη Δεύτερη και στην τρίτη θέση βρέθηκαν οι δύο γιατροί της ΕΛΕΤΑ, ο Βασίλης Κανδηλιώτης με Mitsubishi Lancer Evo VI “έγραψε” χρόνο 04:30.33 και ο Ποσειδώνας Γορίτσας με Mitsubishi Lancer X 04:32.04. Τέταρτος κατετάγη ο Αβραάμ Αρχαγγελίδης (Cosmoscart Racing Club)  με BMW 320i.

Πρώτος στην κατηγορία Formula Saloon ο Νικόλαος Στραβοκώστας της ΛΑΜΚΕ με Alfa Romeo 156, ενώ μοναδικό θέαμα χάρισαν στους θεατές οι Γρηγόρης Εμμανουήλ και Σπύρος Μανής, οι οποίοι συμμετείχαν με δύο BMW E36 Drift,  αφήνοντας πολύ λάστιχο στην άσφαλτο και βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τις επιδόσεις. Δεν κατάφεραν να τερματίσουν οι Δημήτρης Λάμπρου με το Peugeot 106, ο Αναστάσιος Καρακατσάνης με Renault Clio 3 και ο Δημήτρης Ρούμελης με Alfa Romeo 147.

Τις απονομές των κυπέλλων στους νικητές των κατηγοριών έκαναν ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Χάρης Λαζάνης, η Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης Ορεινών Όγκων Κατερίνα Αρλέτου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Χρήστος Τάτσης, ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα και Περιφερειακής Ανάπτυξης Άρης Κασσής και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Λιγκιάδων Κωνσταντίνος Φούκας, ενώ  υπήρξαν και απονομές πλακετών σε συνδιοργανωτές, χορηγούς και σε όσους συνέβαλαν για την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.

Η 2η Ανάβαση Ιωαννίνων 2024 συνδιοργανώθηκε με την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών και χορηγοί του αγώνα ήταν το “Ι.ΚΤΕΟ Autotest Βουνοπλαγιάς” και η City Cars Ioannina, που αντιπροσωπεύει την Peugeot, την MG, τη DS Automobile και τη Citroen. Πολύτιμη ήταν η συμβολή του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του ΕΚΑΒ, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών του Περιφερειακού Τμήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Τα αποτελέσματα της 2ης Ανάβασης Ιωαννίνων 2024

2i anavasi ioanninon 2024 apotelesmata