Η τεχνολογία κινείται με ραγδαίους ρυθμούς και φυσικά σε αυτό επάνω δε θα μπορούσαν να μείνουν αμέτοχοι οι άνθρωποι της Lexus. Οι Ιάπωνες ανακοίνωσαν πως το νέο UX που έρχεται στις αρχές του 2019 θα έχει 7 νέα χαρακτηριστικά που θα αλλάξουν το αυτοκίνητο. Με τον τολμηρό σχεδιασμό, την ευέλικτη απόδοση και τις πρωτοποριακές ιδέες, το νέο Lexus UX έχει όλα όσα θέλει ο υποψήφιος αγοραστής.

Ας δούμε όμως ποια θα είναι τα 7 νέα χαρακτηριστικά που θα αλλάξουν το νέο UX.

  1. Η ηχητική πολυτέλεια της πόρτας

Οι πόρτες των αυτοκινήτων είναι το πρώτο σημείο επαφής του οδηγού με οποιοδήποτε όχημα. Οι μηχανικοί της Lexus συνεργάστηκαν με νευροεπιστήμονες για να φτάσουν στον τελικό ήχο της πόρτας του αυτοκινήτου. Με βάση τις έρευνες για τα εγκεφαλικά κύματα που δημιουργούνται όταν κλείνει η πόρτα ενός πολυτελούς αυτοκινήτου, επιλέχθηκαν ειδικά υλικά, έτσι ώστε ο ήχος του κλεισίματος της πόρτας να είναι ανεπαίσθητος στο άκουσμα του αυτιού.

  1. Συρραφή “Sashiko” σε δερμάτινα καθίσματα

Το νέο UX μπορεί να παραγγελθεί με δερμάτινη επένδυση καθισμάτων εμπνευσμένη από το Sashiko, μια παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική ραφής που χρησιμοποιείται για την εφαρμογή προστατευτικού μαυρίσματος στις στολές τζούντο και Kendo. Για να υπάρξει ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα οι βελονιές των τεχνιτών της Lexus ευθυγραμμίζονται με το σχέδιο για να υπάρχουν ακόμη και έξοδοι εξαερισμού.

  1. Ασύρματα φωτιστικά χειριστήρια εξαερισμού

Για ευκολία στη λειτουργία, κάθε αεραγωγός στο νέο UX διαθέτει ένα μόνο κουμπί για να ελέγχει τόσο την κατεύθυνση της ροής αέρα όσο και την ένταση. Σε μοντέλα πολυτελείας, οι φωτιζόμενοι διακόπτες εξαερισμού διαθέτουν μια ασύρματη πηγή φωτός LED με ηλεκτρική επαγωγή. Αυτή η προηγμένη αλλά κομψή λεπτομέρεια βοηθά τον οδηγό ή το συνοδηγό να βρει τον έλεγχο εξαερισμού στο σκοτάδι.

  1. Εξελιγμένο σύστημα παραθύρων

Συμπληρώνοντας την ατμόσφαιρα της πολυτέλειας μέσα στην καμπίνα, το άνοιγμα και το κλείσιμο των ηλεκτρικών παραθύρων του UX ελέγχεται προσεκτικά για να μειωθεί ο θόρυβος. Επιπλέον, για την προστασία του οδηγού και των επιβατών, όλα τα ηλεκτρικά παράθυρα είναι εξοπλισμένα με λειτουργία εμπλοκής και απεμπλοκής, η οποία εμποδίζει την παγίδευση των δακτύλων ή ακόμα και του χεριού.

  1. Υαλοκαθαριστήρες που παίζουν για τους επιβάτες

Το σύστημα υαλοκαθαριστήρων του νέου UX είναι ένα από τα πιο καινοτόμα του είδους του, εξοπλισμένο όχι μόνο με αυτόματο αισθητήρα αλλά με την ικανότητα επιβράδυνσης σταδιακά, ώστε να μην επηρεάζεται η συγκέντρωση του οδηγού. Υποστηρίζοντας το η Lexus την “Omotenashi” (στα ιαπωνικά σημαίνει “φιλοξενία και ευγενική εξυπηρέτηση”), οι υαλοκαθαριστήρες σταματούν αυτόματα όταν ανοίγουν οι πόρτες για να εμποδίσουν τους επιβάτες που εισέρχονται ή εξέρχονται από το αυτοκίνητο να πιτσιλιστούν από αυτούς.

  1. Φανταστικό πτυσσόμενο κάλυμμα αποσκευών

Ένα καινοτόμο χαρακτηριστικό που υπογραμμίζει την προσέγγιση του υποψήφιου αγοραστή σχεδίασε η Lexus. Το κάλυμμα αποσκευών του UX μπορεί να διπλωθεί σαν ένα δίχτυ όταν δεν χρησιμοποιείται και να αποθηκευτεί στο αυτοκίνητο, έτσι ώστε να μην εμποδίζει τίποτα στο χώρο αποσκευών.

  1. Προσαρμοσμένη πίσω πόρτα

Η συναρμολόγηση κάθε UX εκτελείται από εξειδικευμένους τεχνίτες της Lexus, χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής. Για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του, κάθε πόρτα του πίσω χώρου του UX και το άνοιγμα της πόρτας του χώρου αποσκευών μετριέται σε περίπου 200 διαφορετικά σημεία αναφοράς πριν από τη συναρμολόγηση. Με βάση αυτά τα δεδομένα, οι τεχνίτες της Lexus είναι στη συνέχεια σε θέση να προσαρμόσουν την πόρτα ακριβώς όπως πρέπει να είναι, εξασφαλίζοντας ότι θα λειτουργεί τέλεια για πολλά χρόνια.

Όλα αυτά αν και για κάποιους έρχονται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τα μηχανικά και τα άλλα καλούδια που προσφέρει η Lexus είναι οι 7 λόγοι που πρέπει να στηρίξει η ιαπωνική εταιρεία απέναντι στους υποψήφιους αγοραστές του UX.