Οι συνεργασίες των εταιρειών της αυτοκίνησης είναι τον τελευταίο καιρό αυτές που μονοπωλούν το ενδιαφέρον αφού προσπαθούν να βρουν τρόπους για να αποφύγουν τα προβλήματα που δημιουργεί η κρίση ανά τον κόσμο. Έτσι και η Fiat Chrysler Automobiles με τη BMW ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν μαζί με την Intel και τη Mobileye για τη δημιουργία σύγχρονης αυτοματοποιημένης πλατφόρμας οδήγησης.

Η πλατφόρμα θα είναι κλιμακωτή για την αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3 έως 4/5 και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πολλαπλές αυτοκινητοβιομηχανίες σε όλο τον κόσμο διατηρώντας παράλληλα τη μοναδική ταυτότητα των δύο εταιρειών. Οι αναπτυξιακοί εταίροι σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τις δυνάμεις και τους πόρους που θα έχουν, προκειμένου να ενισχύσουν την τεχνολογία της πλατφόρμας, να αυξήσουν την αποδοτικότητα της ανάπτυξης και να μειώσουν το χρόνο παράδοσης στην αγορά.

Ένας παράγοντας που θα επιτρέψει την επίτευξη αυτού του στόχου θα είναι η από κοινού εγκατάσταση των μηχανικών στη Γερμανία καθώς και σε άλλες τοποθεσίες. “Προκειμένου να προωθηθεί η αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης, είναι ζωτικής σημασίας να δημιουργηθούν εταιρικές σχέσεις μεταξύ των αυτοκινητοβιομηχανιών, των προμηθευτών τεχνολογίας και των πωλητών”, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της FCA Sergio Marchionne.

“Οι δύο παράγοντες που παραμένουν καίριοι για την επιτυχία της συνεργασίας είναι η αδιαμφισβήτητη αριστεία στην ανάπτυξη και η κλιμάκωση της αυτόνομης πλατφόρμας οδήγησης μας. Με την FCA ως νέο συνεργάτη μας, ενισχύουμε τη δική μας πορεία για να δημιουργήσουμε με επιτυχία την πιο σχετική λύση υπερκατασκευών OEM Level 3 – 5 σε παγκόσμια κλίμακα”, δήλωσε ο Harald Kruger, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG.

Η συνεργασία παραμένει σε εξέλιξη για την ανάπτυξη 40 αυτόνομων δοκιμαστικών οχημάτων στο δρόμο μέχρι το τέλος του 2017. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τα αυτόνομα αυτοκίνητα να κυκλοφορούν στους δρόμους.