Εδώ και σχεδόν 5 μήνες η Google έχει ανακοινώσει και εργάζεται επάνω στο αυτόνομο αυτοκίνητο. Επειδή όμως τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα στην κατασκευή ενός τέτοιου αυτοκίνητου, η Ford είναι έτοιμη να προσφέρει την τεχνογνωσία της στην αμερικάνικη εταιρεία για τη δημιουργία του αυτόνομου αυτοκινήτου. Παρόλα αυτά όμως οι δύο εταιρείες ναι μεν θα συνεργαστούν, αλλά δεν ανακοίνωσαν αν τα αυτοκίνητα που θα δημιουργηθούν θα ανήκουν στη Google ή στην εταιρεία με το μπλε οβάλ σήμα.

google-ford 2Η ανακοίνωση της συνεργασίας αναμένεται να γίνει στις αρχές του νέου έτους (6 έως 9 Ιανουαρίου), όπου και θα σηματοδοτήσει αλλαγές στην αυτοκίνηση. Βέβαια υπάρχει και η Διεθνής Έκθεση Αυτοκίνητου στο Ντιτρόιτ (11 με 24 Ιανουαρίου), όπου είναι άγνωστο αν θα υπάρχει κάτι κοινό μεταξύ των δύο εταιρειών που να αποδεικνύει την συνεργασία τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται η κατασκευή ενός αυτόνομου ταξί που αρχικά θα εκτελεί μικρές διαδρομές όπως για παράδειγμα σε κολέγια ή στρατιωτικές βάσεις.

Η Ford έχοντας την τεχνογνωσία για την κατασκευή ενός αυτοκίνητου, θα διευκολύνει τη Google, αφού δε χρειάζεται να ξεκινήσουν από το μηδέν, κάτι που δείχνει πως θα εξοικονομηθούν αρκετά εκατομμύρια Ευρώ. Φυσικά το νέο μοντέλο θα πρέπει να είναι αρκετά ικανό, ώστε να περάσει τα πολύ αυστηρά τεστ ασφαλείας, καθώς και να παρέχει μέγιστη ασφάλεια στις συγκρούσεις. Βέβαια όπως είναι γνωστό στη Ford ήδη εργάζονται στα αυτόνομα αυτοκίνητα με το Fusion Hybrid Sedan και αυτό ίσως κάποια στιγμή να είναι αιτία για τριγμούς στη συνεργασία των δύο πλευρών. Εμείς πάντως αναρωτιόμαστε ακόμα πόσο ασφαλές θα είναι ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό και πως θα αντιδράσει σε κάποια κακή στιγμή στο δρόμο.