Ποιος είπε ότι μια εταιρεία αυτοκινήτου δεν έχει ίδιους στόχους με μια εταιρεία μηχανών; Μία νέα συνεργασία διαφορετική από τις άλλες προέκυψε ανάμεσα στην Abarth και την Movistar Yamaha Moto GP, αφού οι δύο πλευρές διαφέρουν κατά δύο τροχούς. Η περσινή πρωταθλήτρια κατασκευαστών στο Moto GP, Movistar Yamaha και μία από τις εταιρίες που το όνομα της έχει γίνει συνώνυμο των επιδόσεων, της δεξιοτεχνίας και της τεχνικής εξέλιξης, η Abarth, αποφάσισαν να συνεργαστούν βασιζόμενοι σε αυτές ακριβώς τις αξίες.

abarth 124 spider 2Από την μία πλευρά, η Movistar Yamaha Moto GP, με τη δεύτερη παρουσία της στο βάθρο στον αγώνα του Moto GP στην Αργεντινή, όπου ο Valentino Rossi τερμάτισε δεύτερος, είναι ξεκάθαρα μία ομάδα που εμπνέει το αθλητικό πνεύμα και τη δίψα για νίκες και πάθος μέσα από τη μακροχρόνια πορεία της στον φανταστικό κόσμο του Moto GP. Από την άλλη πλευρά, η Abarth συνεχίζει να ικανοποιεί την ανάγκη για επιδόσεις και οδηγική απόλαυση, έννοιες με τις οποίες το όνομά της είναι άμεσα συνδεδεμένο.

Έτσι στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης που διεξήχθη τον περασμένο μήνα, η Abarth παρουσίασε το Abarth 124 Spider, ένα διθέσιο Cabrio αυτοκίνητο που υπόσχεται να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς οδηγούς, κυρίως μέσα από τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, όπου υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις, όπως το εξαιρετικό διαφορικό με την αυτόνομη επιλογή κλειδώματος των τροχών που προσφέρει αυξημένη πρόσφυση και δυναμικό κράτημα στο δρόμο.

abarth 124 spider 3Επιπλέον σημαντική είναι η δουλειά που έχει γίνει με σκοπό τη διατήρηση του χαμηλού βάρους, το οποίο αγγίζει τα 1.060 κιλά, προσφέροντας στο Abarth 124 Spider την αναλογία βάρους ανά ισχύ ίση με 6,2 κιλά ανά ίππο. Μόλις 2.500 αντίγραφα θα κατασκευαστούν, ωστόσο, μετατρέποντας το συγκεκριμένο μοντέλο σε όχημα περιορισμένης παραγωγής, το αποτέλεσμα είναι η τιμή του να αυξάνεται και να φτάνει τα 40.000€ ευρώ στην Ευρώπη.

Οι δύο εταιρίες με τα πρόσφατα επιτεύγματα τους αποδεικνύουν τους κοινούς στόχους που θέλουν να επιτύχουν μέσα από την συνεργασία τους, η οποία εκτός από την τοποθέτηση του σήματος της Abarth στο εμπρός μέρος των μοτοσυκλετών της Yamaha, θα κλειδώσει και με την από κοινού παραγωγή του Abarth 595 Yamaha Factory Racing, μιας ειδικής έκδοσης του 500 που θα παρουσιάζει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά των δύο εταιριών, μέσα από έναν ισχυρό κινητήρα, μία sport εμφάνιση, αλλά και το αγωνιστικό σήμα της Yamaha τοποθετημένο στο αμάξωμα.

abarth 124 spider 4Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και οι πάσης φύσεως συνεργασίες πάντα αποφέρουν θετικά αποτελέσματα και με μία τόσο διαφορετική συνεργασία από αυτές που έχουμε συνηθίσει, σίγουρα τα αποτελέσματα θα μας εκπλήξουν με πρώτο το Abarth 595 Yamaha Factory Racing, το οποίο αναμένουμε με λαχτάρα ενώνοντας τους δύο με τους τέσσερις τροχούς.

Δημήτρης Τσιάρας