Η Subaru επιβεβαίωσε ότι το XV Crosstrek της επόμενης γενιάς θα παραμείνει σε μεγάλο βαθμό παρόμοιο με το απερχόμενο μοντέλο. Οι αποκαλύψεις για τις ομοιότητες του νέου οχήματος με τον προκάτοχό του ανακοινώθηκαν από τον Senior Manager της ιαπωνικής εταιρείας, πιστεύοντας πως το νέο μοντέλο μπορεί να μην έχει μεγάλες αλλαγές, αλλά σίγουρα θα γίνει ένα από τα γερά χαρτιά της Subaru.

subaru-xv-concept-2“Θα είναι στο ίδιο επίπεδο με το τωρινό Impreza και XV. Η ιδέα είναι η ίδια για το επόμενης γενιάς Impreza και το επόμενης γενιάς XV. Το ίδιο Concept, ψηλό και χαριτωμένο, me μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, νέα επένδυση και μερικά νέα χρώματα θα συνθέσουν το πάζλ” δήλωσε ο Inoue.

Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής εταιρείας αποκάλυψε ότι το νέο αυτοκίνητο θα διαθέτει σχεδόν την ίδια εξωτερική εμφάνιση με το τωρινό μοντέλο, με τα στοιχεία που θα τα διαφοροποιούν να είναι ορισμένες πρόσθετες επενδύσεις και οι προφυλακτήρες. “Το σώμα είναι το ίδιο στα βασικά σημεία. Κάποιες επενδύσεις ή καλύμματα και οι προφυλακτήρες θα αλλάξουν. Το τωρινό Crosstrek διαθέτει ένα πολύ συναρπαστικό σχήμα και αποφασίσαμε να το κρατήσουμε έτσι”, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Subaru.

subaru-xv-concept-3Νωρίτερα μέσα στο έτος, η Subaru παρουσίασε το XV Concept ως προάγγελο του νέου Crosstrek. Αυτό το μοντέλο διέθετεi μια σειρά από ίδια στοιχεία, όπως τα φωτιστικά σώματα, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι ο προάγγελος του νέου Impreza. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι η ιαπωνική εταιρεία επιλέγει να παραμείνει συντηρητική στο νέο μοντέλο, για ακόμα μια φορά, καθιστώντας το ουσιαστικά ένα Impreza με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος.