Πριν λίγες ημέρες είχαμε αναφερθεί στην είδηση για το πρόστιμο των 150€ για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ (Πρόστιμα ΚΤΕΟ). Τώρα έρχεται και η συνέχεια του παραλόγου, αφού ουσιαστικά το πρόστιμο ισχύει και δεν ισχύει. Αυτό το λέμε γιατί το Υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε πως όσοι προσκομίσουν τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια τους μέχρι το τέλος του χρόνου για τεχνικό έλεγχο, τότε θα αποφεύγουν το πρόστιμο.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο κρίνεται αναγκαία η επιβολή προστίμου στους οδηγούς καθώς όσο πιο πολύ καθυστερεί ο έλεγχος, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης τεχνικών ελλείψεων στο όχημα. Έτσι για καθυστέρηση μέχρι 30 ημέρες το πρόστιμο είναι 16€, από 30 μέρες έως 6 μήνες είναι 33€ και για πάνω από 6 μήνες 60€. Τα παραπάνω πρόστιμα για όσους περάσουν από ΚΤΕΟ τα οχήματα τους μέχρι και το τέλος του 2015 θα έχουν μείωση στο μισό του προβλεπόμενου ποσού. Έτσι αποφεύγουν και το πρόστιμο των 150€.

Αν στην περίπτωση αστυνομικού ελέγχου διαπιστωθεί πως το αυτοκίνητο δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ, το πρόστιμο είναι 400€, αλλά εάν προσκομιστούν τα χαρτιά του ΚΤΕΟ μέσα σε 10 ημέρες τότε το πρόστιμο πέφτει στα 50€. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία υπολογίζεται ότι δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ 2.500.000 Ι.Χ. και 750.000 μοτοσυκλέτες. Πλέον για όσους δεν διαθέτουν η περιορίζονται οικονομικά είναι προς συμφέρον τους να προσκομίσουν το όχημα τους για τεχνικό έλεγχο πριν την αλλαγή του χρόνου για να γλυτώσουν τα 150€ και να πληρώσουν το μισό πρόστιμο ανάλογα την καθυστέρηση. Σε αντίθετη περίπτωση από 01/01/2016 το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 150€ οριστικά.