Στο gov.gr η άρση παρακράτησης κυριότητας

Μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι όλα τα χαρτιά του αυτοκινήτου βρίσκονται στο MyAuto στο gov.gr Wallet, τώρα ακολούθησε μια νέα υπηρεσία στο gov.gr που αφορά στην άρση παρακράτησης της άδειας του αυτοκινήτου ή της μοτοσυκλέτας. Πλέον όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σε 13 Περιφέρειες της χώρας.

Έτσι οι πολίτες από σήμερα μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία της άρσης παρακράτησης του οχήματος τους ή της μοτοσυκλέτας τους είτε μέσω του gov.gr ακολουθώντας τη διαδρομή Πολίτης/καθημερινότητα/Μετακινήσεις/Άρση παρακράτησης κυριότητας επιβατικού ή δικύκλου οχήματος ιδιωτικής χρήσης, είτε μέσω της ιστοσελίδας https://drivers-vehicles.services.gov.gr, ακολουθώντας τη διαδικασία.

Και στις δύο περιπτώσεις θα συνδεθούν μέσω των κωδικών TAXISnet και θα καταχωρήσουν, εκτός από τα απαραίτητα στοιχεία της αίτησης, το μοναδικό αναγνωριστικό επαλήθευσης της Υπεύθυνης Δήλωσης, μέσω του gov.gr, του παρακρατούντος την κυριότητα ή μεταφορτώνοντας τη βεβαίωση περί βούλησης προς επακόλουθη μεταβίβαση της κυριότητας. Στην περίπτωση που υπάρχουν συνιδιοκτήτες του οχήματος καταχωρούνται τα μοναδικά αναγνωριστικά επαλήθευσης των Υπεύθυνων Δηλώσεων, μέσω του gov.gr, του κάθε συνιδιοκτήτη μέσω των οποίων συναινούν στην υποβολή της αίτησης.

Κατά την παραλαβή της νέας άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να προσκομιστεί η προηγούμενη πρωτότυπη άδεια κυκλοφορίας στην οικία Διεύθυνση της Περιφέρειας προς την οποία έγινε η αίτηση. Τέλος, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να εξουσιοδοτήσουν αντιπρόσωπο τους, για την παραλαβή της νέας άδειας κυκλοφορίας.