Στο gov.gr δείτε αν ένα όχημα είναι ασφαλισμένο

Το gov.gr έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και μια ακόμη διαδικτυακή υπηρεσία μας δείχνει αν ένα αυτοκίνητο είναι ασφαλισμένο ή ανασφάλιστο. Μέσω αυτής της εφαρμογής θα μπορεί κάποιος να βλέπει αν ένα όχημα είναι ασφαλισμένο ή όχι πληκτρολογώντας μόνο την πινακίδα του αυτοκινήτου. Φυσικά, τα στοιχεία αυτά είναι καταχωρημένα στο MyAuto, αλλά για να εισέλθει κάποιος εκεί χρειάζεται τους κωδικούς του Taxisnet.

Για όποιον θέλει να το κάνει άνετα και χωρίς να ψάχνεται μπορεί να πληκτρολογήσει “πληροφορίες οχημάτων” στο gov.gr και με την είσοδο στην υπηρεσία να πληκτρολογήσει μόνο τον αριθμό της πινακίδας, όπου εκεί φαίνονται τα στοιχεία του αυτοκινήτου, το χρώμα, αν είναι σε κίνηση ή ακινησία και φυσικά αν είναι ασφαλισμένο ή όχι. Σε αυτό έχει πρόσβαση ο καθένας, κάτι που δίνει στις αρχές την ευχέρεια να βρίσκουν αμέσως αν ένα όχημα είναι ανασφάλιστο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτή τη στιγμή υπάρχουν περισσότερα από 600.000 ανασφάλιστα οχήματα, τα οποία θα μπορούν πλέον να εντοπιστούν αμέσως. Βέβαια, η αλήθεια είναι πως πολλές φορές έχουμε ακούσει για πρόστιμα σε ανασφάλιστα οχήματα που κινούνται κανονικά στους δρόμους, όμως δε τα έχουμε δει ποτέ. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά πως θα γίνει κάτι καλύτερο.