Στα τέλη Σεπτέμβρη η Porsche είχε παρουσιάσει στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την ονομασία Porsche Sports Car Concept Mission E (Sports Car Concept Mission E). Πλησιάζοντας στις γιορτές των Χριστουγέννων, η γερμανική εταιρεία είπε να κάνει ένα μεγάλο δώρο σε όλους τους λάτρεις των Porsche, βάζοντας το νέο μοντέλο στην παραγωγή.

porsche mission e 1Το 4θυρο μοντέλο διαθέτει τα βασικά χαρακτηριστικά της γερμανικής εταιρείας, με την εξωτερική εικόνα να δείχνει ένα σπορ Sedan Μοντέλο. Κάτω από το καπό κρύβεται ένας ηλεκτροκινητήρας, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 600 ίππους. Το 0 – 100 ολοκληρώνεται σε μόλις 3,5”, ενώ η τελική ταχύτητα θα φτάνει τα 250 χλμ/ώρα. Αυτό όμως που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα είναι το νέο σύστημα φόρτισης των 800 Volt, το οποίο επιτρέπει μέσα σε 15’ της ώρας να υπάρχει αυτονομία περίπου 320 χιλιομέτρων.

Η πλήρης αυτονομία του νέου μοντέλο σύμφωνα με τους μηχανικούς της Porsche είναι 500 χιλιόμετρα, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει προς τα πάνω, με τον καιρό. Η Porsche Mission E θα κατασκευάζεται στο κεντρικό εργοστάσιο της γερμανικής εταιρείας στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, ενώ τα πρώτα μοντέλα αναμένεται να τα δούμε στους δρόμους στο τέλος της 10ετίας που διανύουμε. Μέχρι τότε υπομονή.