Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Audi στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση του ισχυρού S3 Sportback. Το νέο μοντέλο έχει αισθητές διαφορές από το A3. Τα LED φωτιστικά σώματα (προαιρετικά Matrix LED), οι ποιο επιθετικοί προφυλακτήρες, οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, τα μαρσπιέ, η αεροτομή, ο διαχύτης και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18 ή 19” συνθέτουν το παζλ της εξωτερικής εμφάνισης του νέου S3 Sportback.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων μεγέθους 12,3”, καθώς και η οθόνης αφής μεγέθους 10,2” (προαιρετικά 12,3”), με το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MMI. Τα σπορ δερμάτινα καθίσματα με τις κίτρινες ραφές, το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι, ο δερμάτινος επιλογέας ταχυτήτων και τα πεντάλ αλουμινίου ανεβάζουν τον πήχη της πολυτέλειας.

Μηχανικά το νέο Audi S3 Sportback τροφοδοτείται από τον TFSI κινητήρα χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 310 ίππους και τη μέγιστη ροπή να είναι 40,7 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε 4,8”, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S Tronic των 7 σχέσεων, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω του συστήματος τετρακίνησης Quattro.

To S3 Sportback διαθέτει επιπλέον και την χαμηλωμένη σπορ ανάρτηση, τους αεριζόμενους δίσκους των φρένων, αλλά και όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας που προέρχονται μέσω του Audi Drive Select. Για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να βρεθεί σε μια αντιπροσωπεία της Audi για να το δει από κοντά. Όσο για την τιμή; Από την ελληνική αντιπροσωπεία της Audi το νέο S3 Sportback ορίστηκε στα 65.360€.