Η National Electric Vehicle Sweden (NEVS), η εταιρεία που ανέστησε τη Saab, έχει λάβει έγκριση για να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων σε ένα εργοστάσιο στην Tianjin της Κίνας. Το συνέδριο για τα πράσινα αυτοκίνητα αναφέρει ότι ακολουθώντας την έγκριση της επιτροπής ανάπτυξης της Κίνας σχετικά με την αίτηση της NEVS, η εταιρεία γίνεται η πρώτη κοινή επιχείρηση με διεθνείς επενδυτές στην οποία θα χορηγηθεί η εν λόγω έγκριση.

Η κατασκευή στις εγκαταστάσεις της NEVS είναι ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2017, οπότε και θα μπορούσε να παράγει μέχρι 200.000 ηλεκτρικά οχήματα ετησίως. Μιλώντας σε τοπική εφημερίδα ο Πρόεδρος της NEVS, Kai Johan Jiang, ανέφερε “Είμαι ευγνώμων για την έγκριση που έχουμε λάβει, για την άδεια παραγωγής ηλεκτρικού οχήματος. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό νέο, το οποίο είναι βασισμένο στα 70 χρόνια της μακράς ιστορίας της Saab. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα για την υλοποίηση του οράματός μας, για ένα πιο βιώσιμο μέλλον της Saab”.

Παραμένει ωστόσο ασαφές αν η NEVS προτίθεται να διαθέσει στην αγορά τα ηλεκτρικά οχήματα. Στο άμεσο μέλλον, θα επικεντρωθεί στην οικοδόμηση και παράδοση 150.000 ηλεκτρικών μοντέλων Saab 9 – 3, μέχρι το τέλος του 2020, για την κινεζική εταιρεία leasing, Panda New Energy, τα οποία αρχικά αναμένεται να κυκλοφορήσουν σε Κίνα και Σουηδία.