Ο επίσημος αντιπρόσωπος της Renault στη χώρα μας ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου Plug-in υβριδικού Captur. Εξωτερικά η μοναδική διαφορά που έχει με το Captur που ήδη κυκλοφορεί είναι στο πλαϊνό μέρος όπου υπάρχει η παροχή για το ρεύμα. Φυσικά, όπως αναμενόταν και εσωτερικά έχει μείνει ανεπηρέαστο εκτός από τον πίνακα οργάνων που έχει διαμορφωθεί, έτσι ώστε να εμφανίζει και τις λεπτομέρειες του ηλεκτροκινητήρα.

Μηχανικά το Captur Plug-in Hybrid τροφοδοτείται από τον κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,6 λίτρων και από έναν ηλεκτροκινητήρα με μια μπαταρία ιόντων λιθίου 9,8 kWh, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 160 ίππους. Μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα μπορεί να διανύσει 50 χιλιόμετρα, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 137 χλμ/ώρα. Με βάση τον κατασκευαστή η μέση κατανάλωση είναι μόλις 1,5 λίτρα/100χλμ, ενώ οι εκπομπές ρύπων ανέρχονται σε 32 γρ/χλμ.

Για όσους ενδιαφέρονται η τιμή του στην ελληνική αγορά είναι 36.480€, ενώ με την προωθητική ενέργεια της Renault η τιμή μειώνεται κατά 2.250€, με το τελικό κόστος να φτάνει τα 34.230€. Μπορεί η τιμή να φαίνεται κάπως τσιμπημένη για το Captur, αλλά είναι σίγουρο πως κάποιος που κινείται συνέχεια θα κάνει πολύ γρήγορα την απόσβεση.