Η πίστα της Monza αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Ιταλικού Grand Prix για την F1. Όμως τα τελευταία χρόνια τα οικονομικά προβλήματα της πίστας την έχουν φέρει ένα βήμα πριν την έξοδο από το Πρωτάθλημα. Δυστυχώς για τους ανθρώπους της πίστας και κατ’ επέκταση για τους φανατικούς φίλους του Ιταλικού GP, θα αποτελέσει μεγάλο πλήγμα αν το 2016 δε δούμε να βρίσκεται στη λίστα των αγώνων του Πρωταθλήματος.

f1 imola 2Τις τελευταίες ώρες φημολογείται πως η πίστα της Imola στον Σαν Μαρίνο ετοιμάζεται να ισορροπήσει την κατάσταση, αφού οι Ιταλοί σκέφτονται να κάνουν πρόταση για την ένταξη της στο καλεντάρι. Ο Ecclestone είναι ξεκάθαρος δηλώνοντας πως αν δε βρεθούν οι οικονομική πόροι για της συμμετοχή της Monza στο Πρωτάθλημα, θα την αφήσει εκτός πλάνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Δήμαρχος, Daniele Manca, ο Πρόεδρος της πίστας της Imola και ο Umberto Selvatico Estense Πρόεδρος του Con.Ami, έχουν παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την επιστροφή της Imola στην F1, μετά το 2006, όπου συμμετείχε για τελευταία φορά.

Πάντως όπως όλα δείχνουν αν η Monza δε τα καταφέρει για την επόμενη χρόνια να ανταπεξέλθει οικονομικά φαντάζει δύσκολο να δούμε Ιταλικό GP, με την Imola να όμως να είναι έτοιμη να το επαναφέρει το 2017. Μάλιστα στην προσπάθεια εύρεσης λύσης, οι ιθύνοντες της Imola έκαναν και την πρόταση μια χρονιά να βρίσκεται αυτή στο καλεντάρι και μια η Monza. Το τι μέλι γενέσθαι κανείς δε το γνωρίζει, αν όμως υπάρξει αρνητική εξέλιξη, φαίνεται πως το Ιταλικό GP θα λήψη μόνο μια χρονιά από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της F1.