Το νέο Audi A5, όπως ανακοινώθηκε από την αντιπροσωπεία, βρίσκεται ήδη σε διαδικασία δοκιμών εξέλιξης. Αυτό σημαίνει πως θα βρεθεί στην παραγωγή, σύμφωνα με τα στοιχεία, μέσα στο 2017 και θα διατεθεί σε Coupe, Cabrio και Sportback μορφή. Η εξωτερική εμφάνιση δε θα έχει μεγάλες αποκλείσεις από το νέο A4, ενώ είναι γνωστό ότι και τα δυο μοντέλα βασίζονται στην ίδια MLB πλατφόρμα της Volkswagen.

audi a5 3Στο νέο A5 θα τοποθετηθούν τα νέα Laser φώτα της γερμανικής εταιρείας, ενώ εσωτερικά θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές, σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο, με πιο σημαντική αυτή του πίνακα οργάνων, με την ψηφιακή ανάλυση νέας γενιάς. Η έκπληξη έρχεται στο μηχανικό κομμάτι, όπου αναμένεται να υπάρξει ένας μικρός κινητήρας, πέρα από τους 2λιτρους και 3λιτρους που έχουμε συνηθίσει.

Στη βασική έκδοση αναμένεται να δούμε τον turbo κινητήρα χωρητικότητας 1,4 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους και τη μέγιστη ροπή τα 25,5 κιλά. Από πλευράς βενζινοκινητήρων θα προσφέρεται και ο 2λιτρος TFSI με δυο εκδόσεις. Η μια θα φτάνει τους 190 ίππους και τα 32,6 κιλά και η δεύτερη τους 252 ίππους και τα 37,7 κιλά αντίστοιχα. Όσον αφορά στους Diesel κινητήρες, θα παρέχεται ο 2λιτρος TDI με τους 150 και 190 ίππους, ενώ αργότερα αναμένεται και ο κορυφαίος 3λιτρος TDI με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 218 και τους 272 ίππους.

audi a5 2Οι κινητήρες θα συνεργάζονται με το μηχανικό κιβώτιο των 6 σχέσεων (η διαφορά από το προηγούμενο έγκειται στο ότι θα είναι 16 κιλά ελαφρύτερο), ενώ προαιρετικά θα προσφέρεται και το αυτόματο κιβώτιο S Tronic διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων. Στην 3λιτρη έκδοση αναμένεται να τοποθετηθεί το Tiptronic των 8 σχέσεων, χωρίς όμως αυτό να έχει επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα. Οι Γερμανοί δεν έχουν αποκαλύψει ακόμα εάν στο νέο μοντέλο θα υπάρξει έκδοση φυσικού αερίου και υβριδική, αλλά είναι απόλυτα βέβαιο ότι μετά τις απλές εκδόσεις του Α5 θα υπάρξουν οι κορυφαίες S5 και RS5.