Οι Ιταλοί της Alfa Romeo έχουν ήδη στα σχέδια δυο νέους κινητήρες, τους οποίους όμως κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό. Ο λόγος που δε βγαίνει κανένα στοιχείο στη δημοσιότητα είναι ακόμα άγνωστος. Ο λόγος της δημιουργίας των νέων κινητήρων είναι να ανέβουν οι πωλήσεις της ιταλικής εταιρείας στην αμερικανική αγορά και ταυτόχρονα να αυξηθούν οι μετοχές της στην Ευρώπη.

Alfa Romeo 2Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία θα υπάρχει ένας υψηλής απόδοσης 4κύλινδρος κινητήρας και ένας 6κύλινδρος σε συνεργασία με τη Ferrari. Η κατασκευή και των δυο κινητήρων θα γίνεται στο εργοστάσιο της ιταλικής φίρμας, στο Termoli της Ιταλίας. Το χρονοδιάγραμμα των Ιταλών έχει ως σκοπό την επίτευξη των 400.000 πωλήσεων σε σύνολο 8 μοντέλων. Για την Alfa Romeo 4C ο στόχος είναι 150.000 πωλήσεις μέχρι το 2018.

Αν και ακόμα είναι άγνωστο σε ποια μοντέλα θα χρησιμοποιηθούν οι δυο νέοι κινητήρες, πιθανολογείται ότι ο 4κύλινδρος θα δημιουργηθεί για δυο νέα SUV και ο 6κύλινδρος πιθανότατα για τη νέα 6C. Στο τελευταίο μοντέλο οι ιθύνοντες της Alfa Romeo υπολογίζουν στη βοήθεια των ανθρώπων της Ferrari, οι οποίοι ήδη βρίσκονται στο Termoli αναπτύσσοντας ένα νέο V6. Εάν όλα αυτά γίνουν πραγματικότητα ή όχι, θα το γνωρίζουμε το επόμενο διάστημα. Τέλος, στην περίπτωση που ο 6κύλινδρος κινητήρας βγει στην παραγωγή με την πολύτιμη βοήθεια των μηχανικών της Ferrari, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι η Alfa Romeo θα αρχίσει να αποκτά και πάλι την παλιά της αίγλη, σε όσους ήδη την έχουν αγαπήσει, αλλά και σε αυτούς που θα τη γνωρίσουν για πρώτη φορά. Εν αναμονή λοιπόν ανακοινώσεων και εξελίξεων από το ιταλικό στρατόπεδο.