Κυριακή πρωί. Ετοιμάζεσαι και ξεκινάς να πας για να παρευρεθείς στο Skoda Technical Event. Στη διαδρομή για τη Μάνδρα σκέφτεσαι τι μπορεί να έχει σκαρώσει για άλλη μια φορά το Skoda Club Πελοποννήσου. Και όμως το μυαλό ούτε μπορεί να το φανταστεί. Φτάνεις, παρκάρεις και από την ώρα που βγαίνεις από το αυτοκίνητο αρχίζουν οι εκπλήξεις.

Το Skoda Club Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Kosmocar A.E. δημιούργησε μια εκδήλωση που όσοι έδωσαν το παρόν μόνο καλά λόγια έχουν να πουν και να το θυμούνται για καιρό. Στο κέντρο τεχνικής υποστήριξης της Kosmocar A.E. βρέθηκαν τα μέλη του Skoda Club Πελοποννήσου, όπου παρακολούθησαν ίσως το καλύτερο Event που έχει γίνει από club στη χώρα μας.

Η εκδήλωση περιλάμβανε τρεις ενότητες οι οποίες ήταν άκρως ενδιαφέρουσες. Η πρώτη αφορούσε ένα σεμινάριο – συζήτηση για τα ανταλλακτικά της Skoda, όπου οι ιθύνοντες της Kosmocar ανέλυσαν με απόλυτη λεπτομέρεια αν τα γνήσια ανταλλακτικά αξίζουν περισσότερο από τα imitation και φυσικά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον στις απορίες των μελών του club απαντώντας με κάθε λεπτομέρεια.

Αυτό που βγήκε ως η πιο χρήσιμη πληροφορία είναι το νέο πρόγραμμα της Skoda που προσαρμόζει τα ανταλλακτικά στην αξία του κάθε αυτοκινήτου, χωρίς να έχουν διάρκεια των πρώτων ανταλλακτικών που τοποθετούνται στο κάθε αυτοκίνητο, που όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι αξιόπιστα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης υπήρχε η ενότητα με τις νέες τεχνολογίες της Skoda και το πώς λειτουργούν στα αυτοκίνητα μας. Αναλύθηκαν λεπτομερώς πως λειτουργούν οι νέοι κινητήρες, αλλά και το σύστημα τετρακίνησης. Φυσικά, δεν έλειψαν και οι τεχνολογίες για το πώς μπορούμε να λειτουργούμε την οθόνη αφής του αυτοκινήτου μας, αλλά και τα app της Skoda στο κινητό μας. Η είδηση που βγήκε είναι πως έρχεται καινούργια Octavia μέσα στο 2019, που όμως δε θα έχει καμία σχέση με την ήδη υπάρχουσα, αλλά και ότι από το 2020 θα κυκλοφορούν αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Στο τρίτο μέρος που για τους περισσότερους ήταν το πιο ενδιαφέρον κομμάτι, ήταν η δοκιμή των αυτοκινήτων της μάρκας. Το Skoda Club Πελοποννήσου μαζί με την πολύτιμη βοήθεια του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων της Kosmocar Νίκου Μαρτίνου έδωσαν την ευκαιρία στα μέλη του club να οδηγήσουν σχεδόν ολόκληρη τη γκάμα. Kodiaq Scout, Karoq TSI, Octavia G – Tec, Fabia Cup Edition και φυσικά η ναυαρχίδα που έκλεψε την παράσταση Octavia VRS. Όλα τα μοντέλα πέρασαν από τα χέρια των μελών του club, τα οποία απόλαυσαν την οδήγηση σε ένα υπέροχο μέρος γεμάτο από δέντρα και πράσινο. Μπορεί οι προσπεράσεις να μην επιτρεπόντουσαν για ευνόητους λόγους, όμως όλα τα μέλη ευχαριστήθηκαν την οδήγηση.

Στην εκδήλωση όμως υπήρχε και μια ακόμα μεγάλη έκπληξη. Ποια ήταν αυτή; Η αυθεντική Fabia S2000 της Skoda Motorsport του Ιωάννη Νομικού, που όπως ήταν αναμενόμενο και η παρουσία της, αλλά και ο ήχος της ήταν το κάτι εντελώς διαφορετικό. Ένα ακόμα επιπλέον στοιχείο που απόλαυσαν τα μέλη του club, αλλά και οι ιθύνοντες της Kosmocar, ήταν ο δεύτερος κινητήρας της Fabia S2000, τον οποίο μπορούσες να ξεψαχνίσεις με την βοήθεια των ανθρώπων της Grecotechnica Preparation.

Μια ακόμη σημαντική παρουσία ήταν αυτή του ανερχόμενου οδηγού αγώνων Αδάμ Βούλγαρη με το Skoda Fabia, ο οποίος δείχνει από τους πρώτους κιόλας αγώνες που συμμετέχει, πως έχει πάρει για τα καλά το μικρόβιο του πατέρα του Θοδωρή Βούλγαρη. Στο Event εκτός του Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων της Kosmocar Νίκου Μαρτίνου, έδωσαν το παρών ο Διευθυντής Πωλήσεων και Marketing της Skoda Ανδρέας Χαλμπές, αλλά και ο Διευθυντής After Sales της Kosmocar Κώστας Οικονόμου.

Το Skoda Technical Event ήταν μακράν μια από τις καλύτερες εκδηλώσεις που έχει γίνει στη χώρα μας, δείχνοντας το πόσο ενεργό είναι και με πόση σοβαρότητα λειτουργεί το Skoda Club Πελοποννήσου. Επιπλέον, η φιλοξενία της Kosmocar ήταν άψογη σε όλα τα επίπεδα, τόσο από τους Διευθυντές, όσο και από τους υπαλλήλους που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί όλο αυτό το ξεχωριστό Event. Εμείς ήδη ανυπομονούμε για το επόμενο.