Μπορεί η νέα Skoda Fabia να κυκλοφορεί εδώ και λίγο καιρό στην ελληνική αγορά, στην Ευρώπη όμως ήδη κυκλοφορεί η νέα έκδοση με την ονομασία Monte Carlo. To hatchback μοντέλο της τσέχικης εταιρείας διαφοροποιείται, τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά από την απλή Fabia. Η διχρωμία είναι που το κάνει να ξεχωρίζει αμέσως με το κόκκινο – μαύρο να είναι η χρωματική επιλογή. Εξωτερικά μαύρα είναι η μάσκα, τα καπάκια των καθρεπτών, ενώ στο κόκκινο είναι η πίσω αεροτομή, τα εμπρός φώτα ομίχλης και τα LED φώτα ημέρας. Επιπλέον υπάρχει και πανοραμική γυάλινη οροφή και οι ζάντες αλουμινίου μεγέθους 16”, που κάνουν τη Fabia ακόμα πιο όμορφη.

skoda fabia monte carlo 2Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν τα σπορ καθίσματα, τα πατάκια με τις κόκκινες ραφές, το σπορ πολυλειτουργικό τιμόνι, καθώς και άλλα διακοσμητικά στοιχεία. Η έγχρωμη οθόνη αφής μεγέθους 6,5”, επιτρέπει στον οδηγό να παρακολουθεί τις λεπτομέρειες του αυτοκίνητου, καθώς και να ρυθμίζει τον τρόπο ψυχαγωγίας του. Επιπλέον υπάρχει Bluetooth, SmartLink για τη σύνδεση τηλεφώνου της Apple, καθώς και το σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης.

Μηχανικά η Skoda Fabia Monte Carlo προσφέρεται σε 5 εκδόσεις, τρεις βενζίνης και δύο πετρελαίου. Οι επιλογές βενζίνης αφορούν στους κινητήρες 1.000 και 1.200 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να είναι 75, 90 και 110 ίππους, ενώ αυτές του πετρελαίου αφορούν τον κινητήρα των 1.400 κ.εκ., με τη μέγιστη ισχύ να είναι 90 και 105 ίππους. Οι τιμές κυμαίνονται στη Μεγάλη Βρετανία από 20.700€ έως 26.500€ ανάλογα την έκδοση. Τέλος, οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν το Σεπτέμβριο, ενώ για την ελληνική αγορά η συγκεκριμένη έκδοση αναμένεται αργότερα μέσα στο έτος.