Η Ferrari γιορτάζει τα 60 χρόνια συνεργασίας με τον Pininfarina, παρουσιάζοντας τη συλλεκτική Sergio. Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο, αλλά ουσιαστικά πρόκειται για μια μεταλλαγμένη 458 Spider. Φυσικά οι ομοιότητες με την 458 Spider είναι ελάχιστες. Εξωτερικά ξεχωρίζει η κλίση του πίσω παρμπρίζ, οι αεραγωγοί, το αεριζόμενο κάλυμμα του κινητήρα, τα κυκλικά φωτιστικά σώματα και ο διαχύτης με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης.

ferrari sergio 2Στο εσωτερικό δεσπόζουν τα δερμάτινα καθίσματα με alcantara, με τις κόκκινες ραφές, το flat – bottom τιμόνι και το έμβλημα “Sergio” στο ταμπλό. Όπως ανακοίνωσαν οι ιθύνοντες της ιταλικής φίρμας κάθε μοντέλο που θα κατασκευαστεί θα έχει διαφορετικό χρωματισμό και υλικά στο εσωτερικό.

Μηχανικά κάτω από το καπό, βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός V8 κινητήρας χωρητικότητας 4,5 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 605 ίππους, ενώ το 0 – 100 επιτυγχάνεται μόλις σε 3”. Δυστυχώς για όσους άρχισαν να σκέφτονται πως θα την αποκτήσουν, μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσουν, αφού οι φήμες θέλουν την τιμή να ξεπερνά το 1.500.000€, ενώ θα κατασκευαστούν μόλις 6 συνολικά, με την πρώτη να έχει παραδοθεί ήδη στον ιδιοκτήτη της στο Abu Dhabi.