Όσο περνάει ο καιρός το μέτρο του Δακτυλίου για το κέντρο της Αθήνας όλο και αργοπορεί. Πολλοί μπορεί να μην το γνώριζαν, αλλά μέχρι και σήμερα ο Δακτύλιος δεν είναι σε ισχύ. Με ανακοίνωση της Τροχαίας το μέτρο του Δακτυλίου θα τεθεί σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου.

Με το γνωστό σύστημα των μονών – ζυγών και ημέρες Δευτέρα έως Πέμπτη θα ισχύει ο Δακτύλιος από τις 07:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ καθώς και την Παρασκευή από τις 07:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι. Για όσους δεν τηρούν το μέτρο και εισέρχονται παράνομα σε αυτόν το διοικητικό πρόστιμο ανέρχεται στα 200€. Τέλος, το μέτρο θα ισχύσει έως τις 20 Ιουλίου του 2018.

Υπενθυμίζουμε πως τα όρια του Μικρού δακτυλίου είναι Λεωφόρος Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λεωφόρος Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπύρου Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλία Ηλιού – Αμβροσίου Φραντζή – Λεωφόρος Συγγρού – Χαμοσύροντας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λεωφόρος Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλατεία Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – Λεωφόρος Αλεξάνδρας.