Το Lada Niva το θυμόμαστε όλοι ως το SUV της ρώσικης εταιρείας, το οποίο βρίσκεται στην παραγωγή από το 1977. Οι Ρώσοι φαίνεται πως ετοιμάζουν την τρίτη γενιά του νέου μοντέλου, που θα είναι και αυτό τετρακίνητο προσφέροντας μια ακόμα λύση στην κατηγορία του. Μπορεί το Vesta και το XRAY να βρίσκονται ήδη στην παραγωγή παρόλα αυτά οι Ρώσοι θέλουν να συνεχίσουν την παράδοση του Niva.

Το νέο Niva αναμένεται να είναι 5πορτο, αλλά δε θα διαθέτει το γνωστό κινητήρα των 1.700 κ.εκ. με την ισχύ των 83 ίππων. Στη θέση του θα μπει ένας πιο δυνατός κινητήρας, πιθανότατα ο κινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ των 106 ίππων, που χρησιμοποιείται και στο XRAY. Οι μηχανικοί της Lada όμως σκέφτονται να κάνουν και μια έκπληξη με έναν πετρελαιοκινητήρα χωρητικότητας 1,5 λίτρων, αλλά αυτό ακόμα δε συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Όσοι ήδη σκέφτεστε πως θα είναι το νέο Lada Niva δυστυχώς δεν υπάρχει καμία φωτογραφία και κανένα στοιχείο για το πώς πρόκειται να είναι το νέο μοντέλο των Ρώσων. Σύμφωνα όμως με τις τελευταίες πληροφορίες το νέο Niva αναμένεται να βρεθεί στην παραγωγή το 2018.