Ο Daniel Ricciardo έχει καταφέρει να βρεθεί μια φορά στο βάθρο της Μελβούρνης έχοντας αγωνιστεί 5 φορές, όμως αυτή είχε ακυρωθεί με τον Αυστραλό οδηγό να μην έχει ανέβει σε αυτό στην πατρίδα του. Φέτος ο Ricciardo φαίνεται διατεθειμένος να αλλάξει αυτό το στατιστικό στοιχείο τονίζοντας “Θα ήθελα πολύ να είμαι στο βάθρο, αυτός είναι σίγουρα ο στόχος μου. Ωστόσο, δεν πρόκειται να πάω εκεί με ελπίδες ή όνειρα. Απλά θα πάω εκεί προετοιμασμένος για να κάνω ό,τι μπορώ”.

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι η Red Bull δεν “απελευθέρωσε το θηρίο” κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών στη Βαρκελώνη, ωστόσο υπάρχει η προσδοκία ότι ορισμένα τεχνάσματα, που ελέγχονται από το γκουρού της ομάδας σχεδιασμού, Adrian Newey, πρόκειται να αποκαλυφθούν στην Αυστραλία.

Ο Daniel Ricciardo άφησε να εννοηθεί ότι θα δούμε ένα ισχυρό πακέτο τη νέα σεζόν στην F1, “νομίζω ότι αν ανατρέξω στα τελευταία pre – seasons test, αναφορικά με την απόδοση, νομίζω ότι είμαστε ό,τι καλύτερο σε σχέση με το παρελθόν”. Ο Αυστραλός με το μεγάλο χαρακτηριστικό χαμόγελο είχε μια πολυάσχολη off – season περίοδο, με τη συνεχή προετοιμασία για μια πιο προκλητική σεζόν για το 2017 και αποκάλυψε “Ο στόχος είναι να είμαι καλύτερα προετοιμασμένος από όλους, και πιστεύω ότι είμαι”.

“Αλλά ένα είναι σίγουρο, ότι αν ένας οδηγός δε λάβει αυτές τις πραγματικές φυσικές προετοιμασίες αρκετά σοβαρά, αν είναι έξω απολαμβάνοντας τα Σαββατοκύριακά του περισσότερο από όσο θα έπρεπε, τότε σίγουρα αισθάνομαι ότι δε θα παρουσιαστεί έτσι όπως πραγματικά πρέπει φέτος”, πρόσθεσε ο Ricciardo, του οποίου ο καλύτερος τερματισμός, στο δικό του έδαφος, ήταν πέρυσι στο Albert Park, όπου τερμάτισε τέταρτος.