Ο πιλότος της Red Bull, Daniel Ricciardo, δεν κρύβει το θαυμασμό του για τον Lewis Hamilton, αναγνωρίζοντας ότι ο τρεις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 είναι ένας από τους καλύτερους, αλλά την ίδια στιγμή πιστεύει ότι μπορεί να νικήσει τον οδηγό της Mercedes.

Ερωτηθείς από την αυστραλιανή εφημερίδα The Age, αν θα μπορούσε να συναγωνιστεί τον Hamilton με ένα αντίστοιχο μονοθέσιο, ο Ricciardo ήταν κάθετος “Απολύτως. Είναι κάτι που μου έχουν ζητήσει αρκετές φορές να απαντήσω, όπως ποιον θα ήθελα να έχω teammate και όλα τα σχετικά, και πάντα απαντούσα ότι θα ήθελα τον Lewis. Προφανώς και θεωρώ ότι είναι πολύπλευρα ταλαντούχος και πιστεύω ότι θα είχαμε έναν καλό αγώνα, και ναι, έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου ότι θα μπορούσα να ολοκληρώσω τη δουλειά μου επιτυχώς”.

Αυτή τη σεζόν ο Hamilton έκανε μια μεγάλη φιλοφρόνηση στο Ricciardo στο βάθρο του Monaco, όταν είπε ότι ο Αυστραλός με το μεγάλο χαμόγελο ήταν ένας από τους καλύτερους οδηγούς που έχει ανταγωνιστεί και ότι ανυπομονεί για πολλές ακόμη μάχες μαζί του. Ο Ricciardo εκτίμησε τον έπαινο που δέχθηκε, αλλά την ίδια στιγμή είναι κάπως σαστισμένος αναφορικά με τη σχέση του με τον Hamilton “Είναι πολύ δύσκολος. Ποτέ δεν είχε τίποτα κακό να πει για μένα, έχει συμπεριφερθεί πάντα καλά απέναντί μου, αλλά σίγουρα έχει μέρες και καταστάσεις που θέλει να τις κρατάει για τον εαυτό του”.

“Κάποιες στιγμές θα συνομιλήσουμε και κάποιες άλλες όχι, και κάπως έτσι συνεχίζουμε την καθημερινότητά μας. Σίγουρα έχω κάνει μερικούς φίλους στο άθλημα, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρωταρχικό σκοπό όλων όσων είμαστε εδώ, επομένως δεν περιμένω να μου τηλεφωνήσει και το ίδιο ισχύει από την πλευρά του”, πρόσθεσε ο Ricciardo.

Ο άνθρωπος που αντικατέστησε ο Ricciardo στη Red Bull, Mark Webber, πιστεύει ότι ο Αυστραλός συμπατριώτης του θα είναι απόλυτα ανταγωνίσιμος το 2017 “Ο Daniel ήταν ίσως ο πιο συνεπής οδηγός το 2016, γεγονός που τον κατατάσσει σε έναν παγκόσμιας κλάσης οδηγό. Είναι σε θέση να δράσει αναλόγως και σίγουρα να αγωνιστεί για το πρωτάθλημα, εάν η Red Bull μπορέσει να διαθέσει το αντίστοιχο μονοθέσιο, δεδομένου ότι ο Nico είναι σχεδόν αδύνατο να αντικατασταθεί βραχυπρόθεσμα στη Mercedes”, προέβλεψε ο Webber.