Σχεδόν 10 μήνες πριν η Renault στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Ρωσίας είχε αποκαλύψει το πρωτότυπο Arkana. Ο καιρός πέρασε και πλέον οι Γάλλοι δίνουν σάρκα και οστά στο νέο SUV, το οποίο όπως φαίνεται να έχει στόχο αρχικά την αγορά της Ρωσίας. Το νέο μοντέλο ανήκει στο πλάνο των Γάλλων “Drive the Future” που έχει βάλει ως στόχο 5.000.000 πωλήσεις μέχρι το 2022.

Η ονομασία του γαλλικού μοντέλου έρχεται από τη λατινική λέξη Arcanum που σημαίνει μυστικό και υποδηλώνει φαινόμενα ιδιαίτερης σημασίας. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που έδωσε η γαλλική φίρμα στη δημοσιότητα το Arkana θα έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος, ενώ το μήκος του φτάνει τα 4,54 μέτρα. Ο υποψήφιος αγοραστής θα μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 7 χρωματισμούς.

Στην εξωτερική εμφάνιση ξεχωρίζει η μεγάλη μάσκα με το σήμα της γαλλικής εταιρείας, τα LED φωτιστικά σώματα και οι νευρώσεις στο καπό. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το αεροδυναμικό σχήμα με τα LED φωτιστικά σώματα που ενώνονται με μια λεπτή κόκκινη γραμμή. Η εξωτερική εμφάνιση ολοκληρώνεται με τις ζάντες αλουμινίου μεγέθους 17”.

Στο εσωτερικό, το Arkana διαθέτει ποιότητα και άνεση. Η οθόνη αφής μεγέθους 8”, με το σύστημα πολυμέσων Renault EASY LINK υποστηρίζει τα Android Auto, Apple CarPlay και Yandex Auto. Ο πίνακας οργάνων παραμένει με το αναλογικό στροφόμετρο και ταχύμετρο, τα οποία διαθέτουν λευκό φωτισμό και λευκές βελόνες. Τα δερμάτινα καθίσματα συνδυάζονται με το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι και το δερμάτινο επιλογέα ταχυτήτων. Ο χώρος αποσκευών είναι 508 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των καθισμάτων ανεβαίνει στα 1.333 λίτρα.

Μηχανικά το Renault ARKANA θα προσφέρεται σε δυο εκδόσεις βενζίνης. Η βασική έκδοση αποτελείται από τον ατμοσφαιρικό κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 115 ίππους. Φυσικά, αυτή που αναμένεται να πουλήσει περισσότερο θα είναι ο TCe κινητήρας χωρητικότητας 1,3 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 150 ίππους και η μέγιστη ροπή είναι 25,4 κιλά.

Το νέο μοντέλο όπως αναφέραμε θα ξεκινήσει τις πωλήσεις του από την αγορά της Ρωσίας. Στο αμέσως επόμενο διάστημα οι πωλήσεις θα επεκταθούν στην Ασία, ενώ για την υπόλοιπη Ευρώπη οι Γάλλοι δεν ανέφεραν κάτι για την ώρα. Εμείς πιστεύουμε πως η αγορά της Ρωσίας θα είναι καταλυτική για τη συνέχιση και το άνοιγμα των πωλήσεων στην υπόλοιπη Ευρώπη.