Ρεκόρ για το Hyundai ix35 Fuel Cell

Ρεκόρ για το Hyundai ix35 Fuel Cell

Η Hyundai εδώ και λίγο καιρό έχει κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου, το οποίο κάνει τον οδηγό να ξεχνάει τόσο τη βενζίνη, όσο και τις εκπομπές ρύπων. Το Hyundai ix35 Fuel Cell στα πλαίσια των μετρήσεων που κάνει έκανε ένα ρεκόρ, το οποίο είναι άγνωστο αν θα καταφέρει να το κάνει κάποιο άλλο αυτοκίνητο. Συγκεκριμένα κατάφερε σε συνεχόμενη οδήγηση 24 ωρών να μη εκπέμψει ούτε ένα γραμμάριο CO2 δείχνοντας πως είναι το πιο φιλικό αυτοκίνητο στο περιβάλλον.

Ο Arnt – Goran Hartvig και ο Marius Bornstein οδήγησαν το Hyundai ix35 Fuel Cell για 2.383 χιλιόμετρα, με μια μέση ταχύτητα των 100 χλμ/ώρα, με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Το πείραμα έγινε σε γερμανικούς δρόμους με το κορεάτικο μοντέλο να σημειώνει μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Το ηλεκτρικό όχημα κυψελών καυσίμου απέδειξε πως μπορούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες να προσέξουν περισσότερο το περιβάλλον. Βέβαια η κατασκευή του εν λόγω αυτοκινήτου δεν είναι ότι καλύτερο για τις εταιρείες πετρελαιοειδών, αλλά ίσως θα πρέπει να βάλουν και αυτοί λίγο νερό στο κρασί τους.

Το ηλεκτρικό όχημα της Hyundai εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, με τη μέγιστη ισχύ να είναι 136 ίππους και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 160 χλμ/ώρα. Η επίσημη αυτονομία φτάνει τα 600 χιλιόμετρα με ένα ρεζερβουάρ υδρογόνου, ενώ όπως είπαμε διαθέτει μηδενικές εκπομπές ρύπων. Διατίθεται σε 11 ευρωπαϊκές χώρες στις όποιες δεν είναι η χώρα μας, αλλά αν κάποιος ενδιαφερθεί ίσως να μπορεί να γίνει κάποια παραγγελία. Σίγουρα το Hyundai ix35 Fuel Cell είναι ότι πιο προηγμένο από θέμα κατανάλωσης και απόδοσης, όμως το θέμα είναι αν οι μεγάλες εταιρείες καυσίμων θα το δεχτούν σαν κάτι φυσικό, η θα ξεκινήσει ένας άτυπος πόλεμος με σκοπό να μην υπάρξουν άλλες τέτοιες ενέργειες στην αυτοκίνηση.