Τον Απρίλιο του 2015 η Mitsubishi έχει παρουσιάσει την τελευταία έκδοση του Lancer EVO X (Mitsubishi Lancer EVO X Final Edition), παγώνοντας όσους αγαπάνε και όχι μόνο το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Η τελευταία επετειακή παρτίδα είχε στο σύνολο της 1.600 κομμάτια. Το πρώτο από αυτά κατέληξε στο Brooklyn των Η.Π.Α., με την τελική τιμή να φτάνει τα 34.000€.

mitsubishi lancer evo x final ediotion 2Σήμερα η συγκεκριμένη έκδοση με αριθμό #0001 βρίσκεται ήδη σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, η οποία βρίσκεται προς πώληση με την τιμή όμως να είναι αρκετά ψηλότερη από την αρχική. Συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης που το έχει ζητά για την πώληση του ούτε λίγο, ούτε πολύ, 88.888$ ή 80.000€ περίπου. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι βαμμένο σε λευκό χρώμα και διαθέτει μαύρες λεπτομέρειες στους προφυλακτήρες, αεραγωγούς στο καπό και ζάντες αλουμινίου μεγέθους 18”.

Το ειδικό ταμπελάκι όπως είπαμε αναφέρει τον αριθμό US0001, ενώ στον εξοπλισμό του περιλαμβάνει φωτιστικά σώματα Bi – Xenon, φρένα της Brembo, αμορτισέρ Bilstein με ελατήρια της Eibach, 7 αερόσακους, ESP, ABS με EBD, σύστημα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών και σύστημα πολυμέσων με οθόνη στην κεντρική κονσόλα. Το εν λόγω μοντέλο μηχανικά διαθέτει τον γνωστό MIVEC Turbo κινητήρα της Mitsubishi χωρητικότητας 2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να αγγίζει τους 300 ίππους.

mitsubishi lancer evo x final ediotion 3Το αν ο ιδιοκτήτης του έχει βελτιώσει τον κινητήρα δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε, αλλά αν κάποιος θέλει να το αποκτήσει θα πρέπει να έχει στο νου του, ότι εκτός από τα 80.000€ για την αγορά του θα πρέπει να δαπανήσει τα έξοδα μεταφοράς του αυτοκινήτου, αλλά και τα έξοδα του εκτελωνισμού στη χώρα μας και τις πινακίδες κυκλοφορίας. Εμείς πάντως θα θέλαμε να βρισκόταν στα χέρια μας. Εσείς;