Ο οδηγός της Sauber, Pascal Wehrlein, υποβάλλεται σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις αυτή την εβδομάδα μετά το ατύχημά του κατά τη διάρκεια του Race of Champions τον περασμένο μήνα. Ο Γερμανός οδηγός έχασε τον έλεγχο του Polaris Slingshot που οδηγούσε, όταν σε αγώνα με τον  αντίπαλό του στην F1, Felipe Massa, ήρθαν σε επαφή με το αυτοκίνητο του Βραζιλιάνου και κατέληξε αναποδογυρισμένος στις μπαριέρες.

Ο Wehrlein βγήκε φαινομενικά αλώβητος από το περιστατικό, ωστόσο ακολουθεί μια σειρά από ιατρικές εξετάσεις στον αυχένα του από διαφορετικούς γιατρούς. Οι διαγνώσεις ήταν διαφορετικές, γεγονός που τους ανάγκασε να προβούν σε περαιτέρω ελέγχους, ύστερα από προτροπή του ίδιου του Wehrlein, όπως φημολογείται. Σύμφωνα με το βρετανικό Autosport υπάρχει ανησυχία από πλευράς Sauber σχετικά με την έκταση των τραυματισμών του, καθώς οι ιατρικές εξετάσεις συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα.

Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς να ειπωθεί ότι ο Wehrlein θα χάσει το πρώτο pre – season test, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 27 Φεβρουαρίου. Η Sauber θα πρέπει να κάνει ένα σχέδιο ως προς το ποιος θα αντικαταστήσει τον Wehrlein στο test, στην περίπτωση που ο 22χρονος αποκλειστεί για ιατρικούς λόγους. Ο Wehrlein επισκέφθηκε το Hinwil την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να συναντηθεί με τη νέα του ομάδα, συζητώντας με τους μηχανικούς για να ολοκληρωθεί κατάλληλα το μονοθέσιό του ενόψει της νέας σεζόν.

Ο νεαρός οδηγός που ανήκει στη Mercedes έκανε το ντεμπούτο του με τη Manor πέρυσι, θα ξεκινήσει τη δεύτερη σεζόν του στην F1, μαζί με τον Marcus Ericsson. Εμείς απλά αναμένουμε να είναι θετικά τα αποτελέσματα, έτσι ώστε ο οδηγός της Sauber να μη χρειαστεί να χάσει την αρχή της νέας σεζόν.