Όσοι περίμεναν εναγωνίως την επιστροφή της Toyota στο WRC, έχουν ένα ακόμα κίνητρο να χαρούν, αφού ήρθε, κατά το ήμισυ, η επισημοποίηση με την ανακοίνωση της ιαπωνικής εταιρείας του πληρώματος του πρώτου αυτοκινήτου της. Πρόκειται για τον Juho Hanninen και τον Kaj Lindstrom, οι οποίοι θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα της ιαπωνικής ομάδας.

wrc-hanninen-2

Το συμβόλαιο υπογράφηκε για ένα χρόνο, με δυνατότητα επέκτασης, με τον Tommi Makinen να δείχνει πως επενδύει στο συγκεκριμένο δίδυμο στην επιστροφή της ομάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally. Ο Juho Hanninen δήλωσε “Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, αφού το να βρεθώ σε μια εργοστασιακή ομάδα με τέτοιες δυνατότητες είναι κάτι πολύ καλό για εμένα. Το αυτοκίνητο το δουλεύουμε από την πρώτη κιόλας βόλτα και είναι απίστευτο. Ανυπομονώ να ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας στο Μόντε Κάρλο”.

Ίσως το δεύτερο όνομα να είναι μεγαλύτερου βεληνεκούς, ίσως όμως οι Ιάπωνες να προτιμήσουν ένα νέο οδηγό με μεγαλύτερες φιλοδοξίες. Εν αναμονή λοιπόν του δευτέρου ονόματος, είμαστε βέβαιοι πως το Yaris WRC, ανατρέχοντας στις παλιές καλές εποχές της Toyota, θα μπορεί να αντιμετωπίσει τα ίσια την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Volkswagen, όσο και τις Citroen και Hyundai, που στο νέο Πρωτάθλημα αναμένεται να μπουν δυναμικά.