Κατά καιρούς βλέπουμε διάφορους εμπόρους αυτοκίνητων να πωλούν αυτοκίνητα που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην αγορά ή έχουν διαφορετική αξία, αφού δεν τα βλέπουμε στο δρόμο. Ένα από αυτά είναι το Subaru Impreza S5 WRC Rally Car του Colin McRae που χρησιμοποιήθηκε στο Rally Monte Carlo το 1997. Για όσους δε θυμούνται είναι το αυτοκίνητο που οδήγησε ο Colin McRae με συνοδηγό τον Nicky Grist.

Αν και στο συγκεκριμένο Rally ο Σκωτσέζος οδηγός και ο Ουαλός συνοδηγός δεν τερμάτισαν ποτέ, αυτό δεν εμποδίζει την Silverstone Auctions να βάλει πωλητήριο στο Impreza S5 WRC Rally Car. Αργότερα το αυτοκίνητο τοποθετήθηκε στο Prodrive Chassis 21 και έτρεξε σε όλη την Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία σημειώνοντας αρκετές νίκες, ενώ κέρδισε τον τίτλο του Ουγγρικού Πρωταθλήματος το 1998 και το 1999.

Μεταξύ 2001 και 2002, το Impreza επέστρεψε στο Ηνωμένο Βασίλειο και έκανε περιστασιακά εκστρατείες, προτού το αγοράσει ο σημερινός ιδιοκτήτης του το 2004 και αγωνιστεί σε μια σειρά από Rally μεταξύ 2005-2007. Μάλιστα κάποια στιγμή μετατράπηκε σε δεξιοτίμονο για να ανταγωνιστεί καλύτερα σε Rally στις Βρετανικές Νήσους, ενώ πολύ εύκολα μπορεί να μετατραπεί και πάλι σε αριστερότιμο αν το θέλει ο νέος ιδιοκτήτης.

Ο κινητήρας και το κιβώτιο ταχυτήτων έχουν ανακατασκευαστεί, ενώ πρόσφατα έκανε πολλές δημόσιες εμφανίσεις, συμπεριλαμβανομένης της νίκης στο Wethersfield Stages Rally το 2016 και το 2017 και στο Race Retro το 2020. Για όσους ενδιαφέρονται η πώληση θα λάβει μέρος στην εκδήλωση Stoneleigh Park της Silverstone Auctions στις 25 Φεβρουαρίου. Όσο για την τιμή; Αυτή μπορεί να αγγίξει ακόμα και τις 380.000£ ή τα 425.055€.