Πωλείται το πρωτότυπο Subaru Impreza 22B STI

Ένα από τα πιο υπέροχα αυτοκίνητα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ είναι το Subaru Impreza 22B STI. Άλλωστε είναι ένα από τα πρώτα Impreza που έδειχνε πως η Subaru θέλει το κάτι παραπάνω για τα αυτοκίνητα της. Ένα από τα πρωτότυπα μοντέλα που δημιουργήθηκαν πλέον είναι διαθέσιμο προς πώληση και είναι σίγουρο πως θα γίνει ανάρπαστο, αφού και ποιος δε θα ήθελε ένα τέτοιο αυτοκίνητο στη συλλογή του;

Μπορεί βέβαια να γνωρίζουμε πως τα πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν ήταν 5, αλλά όπως και να έχει είναι ένα από τα πιο δυσεύρετα οχήματα της αγοράς και ας έχουν περάσει 26 χρόνια από την πρώτη του εμφάνιση στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Tokyo της Ιαπωνίας. Το συγκεκριμένο Impreza 22B STI έχει μόλις 70 χιλιόμετρα στο κοντέρ, κάτι που κάνει το αυτοκίνητο να είναι σαν καινούργιο.

Ο Ιάπωνας που το είχε στην κατοχή του για 20 χρόνια έβαζε σε λειτουργία τον κινητήρα για να τον διατηρήσει σε καλή κατάσταση, ενώ το αυτοκίνητο διαθέτει ένα φαρδύ bodykit που αυξάνει το πλάτος κατά 80 χιλιοστά. Παράλληλα, υπάρχει η ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, οι αναρτήσεις της Bilstein και τα φρένα της Brembo με τις κόκκινες δαγκάνες. Το αμάξωμα ολοκληρώνεται με τις χρυσές ζάντες αλουμινίου της BBS μεγέθους 17”.

Κάτω από το καπό κρύβεται ο EJ22 κινητήρας χωρητικότητας 2,2 λίτρων, με τη μέγιστη ισχύ να φτάνει τους 280 ίππους, ενώ η μέγιστη ροπή φτάνει τα 37,1 κιλά. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 3,9”, ενώ ο κινητήρας συνδυάζεται με το 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Για να επιτευχθούν όλα τα παραπάνω υπάρχει το Turbo της IHI, η μεταλλική φλάντζα κεφαλής, τα σφυρήλατα έμβολα, οι βαλβίδες εξαγωγής που εμπεριέχουν νάτριο για καλύτερη ψύξη και οι βαλβίδες εισαγωγής.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να βρίσκεται ήδη στην Αμερική, αφού η δημοπρασία του θα γίνει στις 18 του μήνα στο Pebble Beach. Όσο για την τιμή; Αυτή ούτε λίγο, ούτε πολύ αναμένεται να ξεπεράσει τα 500.000$. Σίγουρα, η τιμή για τους περισσότερους είναι απλησίαστη, όμως σε οποίου συλλέκτη τα χέρια και να βρεθεί είναι απόλυτα βέβαιο πως θα το απολαύσει με το παραπάνω.