Η Mercedes-AMG One είναι ένα από τα Hypercar που καθένας από εμάς ονειρεύεται. Όπως φαίνεται κάποιος θα μπορέσει να αποκτήσει το συγκεκριμένο μοντέλο, αφού η εταιρεία F1rst Motor με έδρα το Dubai έχει στην κατοχή της ένα από τα 275 μοντέλα που κυκλοφορήσαν για αγορά.

Το γερμανικό μοντέλο διαφέρει από όλα τα άλλα, αφού όπως είναι γνωστό κάτω από το καπό υπάρχει ο υβριδικός κινητήρας που βρίσκεται στα μονοθέσια της F1. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τον υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα χωρητικότητας 1,6 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια τοποθετημένο στο Turbo και τρεις ηλεκτρογεννήτριες. Η συνολική ισχύς όλων των κινητήρων αγγίζει τους 1.063 ίππους, με αυτή του βενζινοκινητήρα να φτάνει τους 556 ίππους. Το 0-100 επιτυγχάνεται σε μόλις 2,9”, το 0-200 σε 7”, το 0-300 σε 15,6”, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 352 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το 7ταχυτο αυτόματο κιβώτιο, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς.

Μόνο με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα μπορεί να διανύσει μια απόσταση 18 χιλιομέτρων, ενώ ένας ενσωματωμένος φορτιστής 3,7 kW μπορεί να αναπληρώσει τις μπαταρίες. Παράλληλα, με το φρενάρισμα γίνεται ανάκτηση της ηλεκτρικής ενέργειας διευκολύνοντας έτσι τον οδηγό στην καθημερινότητα του. Η ανάρτηση είναι ειδικά ρυθμισμένη, ενώ περιλαμβάνεται και το DRS.

Η Mercedes-AMG One βάση σχεδιασμού ήταν να κυκλοφορήσει το 2019, όμως ο COVID-19, άλλαξε τα σχέδια, με την παραγωγή να ξεκινάει το 2022. Όλα τα μοντέλα (275) κατασκευάστηκαν στο Coventry της Αγγλίας, με τους κινητήρες να βρίσκονται και αυτοί στη Μεγάλη Βρετανία (Brixworth), όπου τους κατασκευάζει η Mercedes για τη Formula 1. Για όποιον ενδιαφέρεται θα πρέπει να έχει πολύ γερό πορτοφόλι, αφού όπως αναφέρεται η τιμή εκκίνησης είναι 2.300.000$, χωρίς όμως η F1rst Motor να αναφέρει την τιμή πώλησης. Σίγουρα, το εν λόγω μοντέλο δεν είναι για όλους, αλλά όποιος το αποκτήσει θα έχει ένα πολύ σπάνιο Hypercar στα χέρια του.