Pole Position για τον Sainz στις Κατατακτήριες Δοκιμές του Mexico GP

Ο Carlos Sainz στις Κατατακτήριες Δοκιμές του Mexico GP κατάφερε να φτάσει στην Pole Position, αφού στο Q3 έκανε δύο ιδανικούς γύρους. Ο Ισπανός έφτασε στην 6η Pole Position της καριέρας του και εύχεται να φτάσει στη νίκη στον αυριανό αγώνα. Δίπλα του στην εκκίνηση θα βρίσκεται ο Max Verstappen, ενώ στην πίσω σειρά θα βρίσκονται οι Norris και Leclerc.

Στο Q1 οι αλλαγές στην κορυφή ήταν συνεχόμενες, αφού οι οδηγοί όλο και γινόντουσαν ταχύτεροι μέσα στην πίστα. Στην αρχή προηγήθηκε ο Norris, με τους Sainz, Hamilton και Leclerc να ακολουθούν. Ύστερα στην κορυφή βρέθηκε ο Verstappen, με τους Norris και Alonso να είναι πίσω του. Τελικά ταχύτερος στο Q1 ήταν ο Norris, με τους Sainz, Verstappen, Leclerc, Magnussen να ακολουθούν. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Colapinto, Piastri, Perez, Ocon και Zhou.

Στο Q2 στην πρώτη προσπάθεια ο Norris ήταν ταχύτερος, με τους Verstappen, Russell, Hamilton και Sainz να ακολουθούν. Στο τέλος της διαδικασίας και ενώ όλοι ήταν στην πίστα ο Tsunonda πάτησε στα kerb έχασε τον έλεγχο και βρέθηκα στην μπαριέρες. Αμέσως είχαμε κόκκινη σημαία με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται. Ταχύτερος ήταν ο Norris, με τους Verstappen, Sainz, Leclerc, Russell και Hamilton να είναι πίσω του. Εκτός τελικής μάχης έμειναν οι Tsunonda, Lawson, Alonso, Stroll και Bottas.

Στο Q3 οι δύο Ferrari έδειξαν τελικά πως έχουν τη δύναμη από το προηγούμενο GP, με τον Sainz να είναι ταχύτερος στην πρώτη προσπάθεια και τον Leclerc να είναι πίσω του. Την Τρίτη ταχύτερη επίδοση είχε ο Russell, ενώ ακολούθησαν οι Hamilton και Norris. Ο χρόνος του Verstappen ακυρώθηκε επειδή πάτησε εκτός πίστας. Στην δεύτερη προσπάθεια ο Sainz βελτίωσε το χρόνο του, με τον Verstappen να είναι δεύτερος και τους Norris, Leclerc, Russell και Hamilton να ακολουθούν.

Ο αγώνας της Κυριακής αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, αφού αν Verstappen καταφέρει να κρατήσει πίσω του τον Norris, τότε πλησιάζει ακόμη περισσότερο στον τίτλο. Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 22:00 ώρα Ελλάδος και θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1+, ενώ η ετεροχρονισμένη μετάδοση από το ελεύθερο κανάλι του ΑΝΤ1 είναι προγραμματισμένη για 23:30 ώρα Ελλάδος.

Οι 10 πρώτοι των Κατατακτήριων Δοκιμών του Mexico GP

ΘέσηΟδηγόςΑυτοκίνητοΧρόνος
1.Carlos SainzFerrari1:15.946
2.Max VerstappenRed Bull Racing-Honda RBPT1:16.171
3.Lando NorrisMcLaren-Mercedes1:16.260
4.Charles LeclercFerrari1:16.265
5.George RussellMercedes1:16.356
6.Lewis HamiltonMercedes1:16.651
7.Kevin MagnussenHaas-Ferrari1:16.886
8.Pierre GaslyAlpine Renault1:16.892
9.Alexander AlbonWilliams-Mercedes1:17.065
10.Nico HulkenbergHaas-Ferrari1:17.365